• 50 dkg finomliszt
• 1,5 tk. só
• 3 ek. olívaolaj
• 3 dl víz
• 2,5 dkg friss élesztő
• 1 tk. szárított vagy egy ek. friss rozmaring
Egy tálba szitálom a lisztet, elkeverem a sóval, a közepébe mélyedést készítek, ide öntöm az olajat, a langyos vizet és belemorzsolom az élesztőt. Összegyúrom, amint összeáll egy gombóccá kiteszem a deszkára és folytatom. Kb. tíz perc alatt bedagasztom a tésztát, ami addigra szép fényes és sima felületű lesz. Vékonyan kiolajozom a tálat, visszateszem a tésztát és letakarva 30-35 percig kelesztem.
Ezután kiveszem, gyengéden átgyúrom. letakarom és még 10 percig hagyom.
Egy nagy sütőlapot kibélelek sütőpapírral és 4-5 mm vastagságúra húzom a tésztát, letakarom és 10 percig hagyom kelni, ezalatt előkészítem a töltelékeket.
Töltelék: 1 körte, camembert, 1-2 gerezd fokhagyma, paradicsomkarika, 2 ek. olívaolaj
Egy fél körtét szeletekre vágok, a tésztába nyomkodom, ugyanígy a feldarabolt camembert , fokhagymát, paradicsomot, meglocsolom olajjal.
Hagyom őket még kb. 20 percig pihenni, ezalatt a sütőt előmelegítem 200 fokra.
Kb. 20 perc alatt sülnek meg. A szélük ropogós, a közepük lágy és az olvadt sajttól.
Töltelékként bármi felhasználható (olajbogyó, lilahagyma, feta, chili, bacon, stb.).
Élesztő fut- Összekeverni, 30 percig keleszteni Puha, lágy Osztani, fonás 180 fok 30 perc 15 percig élesztő futtat só - 10 g liszt - 1200 kg PIHENÉSBEN 30 perc tojás - 1...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, élesztőt és a vajat. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a tojássárgákat. A lisztes keverékhez hozzáöntjük a tojásos tejet, szé...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. Majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval a tejjel óvatosan apránként lágyabbra gyúrjuk. 1/2 órát kelesztjük. Négyszögletesre n...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesAz élesztőt felfuttatom,a többi hozzávalót addig összemorzsolom.Az élesztős,langyos,cukros tejjel összeállítom.Simára dolgozom. Kb 40 perc,míg a duplájára kel- ez lehet több is....
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű