Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Ribizlis málnalekvár vaníliával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 40 dkg leszemelt ribizli
-1 kg málna
- 50 dkg koronás befőzőcukor 3:1
- 2 rúd vanília magjai

Elkészítés:


A ribizlit leszemeljük, megmossuk. Összekeverjük a málnával, a befőzőcukorral és a vaníliával.
3-5 percig rotyogtatva főzzük, majd sterilizált üvegekbe tesszük. Öt percre fejre állítjuk, majd hagyjuk kihűlni.

Trükkök, tippek, praktikák:


3 db 2,5 dl üveg

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Birsalmasajt dióval
Birsalmasajt dióval

1. A gyümölcsöt alaposan megmossuk, magházát kivájjuk, de nem hámozzuk meg. Felkockázzuk és fazékba tesszük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Hozzáadjuk a fahéjat és puhára f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kandírozott gyömbér
Kandírozott gyömbér

Egy kilónyi szépen meghízott gyömbért pucoljunk meg. Legegyszerűbben egy kiskanál segítségével tehetjük meg. Szépn kapargassuk le a héjat, és szeleteljük fel. Lehetőleg egyforma da...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Epres rebarbara kompót
Epres rebarbara kompót

20 dkg rebarbara • 20 dkg eper • 5 dkg (házi) vaníliás cukor • 2-3 ek. facsart narancslé Fantasztikus ízpárok: eper és rebarbaraA rebarbara végeit levágjuk, szárá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Fanni
Tépett húsos hamburger
Tépett húsos hamburger

a

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk