- 40 dkg leszemelt ribizli
-1 kg málna
- 50 dkg koronás befőzőcukor 3:1
- 2 rúd vanília magjai
A ribizlit leszemeljük, megmossuk. Összekeverjük a málnával, a befőzőcukorral és a vaníliával.
3-5 percig rotyogtatva főzzük, majd sterilizált üvegekbe tesszük. Öt percre fejre állítjuk, majd hagyjuk kihűlni.
3 db 2,5 dl üveg
Őszibarackmártás (8 hónapos kortól) A megtisztított, kimagozott barackot vízbe téve kevés mézzel föltesszük főni. Egy kis tejet (vagy anyatejet) rizsliszttel állandó kevergetés mel...
Elkészítési idő:A zöldbabot megmossuk, végeit levágjuk, ha szükséges, újra megmossuk, és egészben bő, forrásban lévő vízbe tesszük, s kb. 2-3 percig előfőzzük, majd lecsorgatjuk. (A babot nem szel...
Elkészítési idő:1. A megtisztított, felkockázott almát és körtét egy lábasba szórjuk, felöntjük a narancslével, felforraljuk, majd alacsony lángon, kevergetve teljesen puhára főzzük a gyümölcsöket...
Elkészítési idő:A húst és a zsíros szalonnát húsdarálón ledaráljuk. Ha nincs apró lyukú tárcsánk, akkor 2-szer, 3-szor daráljuk át a húsokat. Ezután a darált húshoz adjuk a fűszereket (kivéve a s...
Elkészítési idő: 3 óra