Családireceptkönyv.hu

Ribizlis málnalekvár vaníliával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 40 dkg leszemelt ribizli
-1 kg málna
- 50 dkg koronás befőzőcukor 3:1
- 2 rúd vanília magjai

Elkészítés:


A ribizlit leszemeljük, megmossuk. Összekeverjük a málnával, a befőzőcukorral és a vaníliával.
3-5 percig rotyogtatva főzzük, majd sterilizált üvegekbe tesszük. Öt percre fejre állítjuk, majd hagyjuk kihűlni.

Trükkök, tippek, praktikák:


3 db 2,5 dl üveg

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Házi vegeta
Házi vegeta

A hozzávalókat meghámozzuk (paradicsomot nem kell), robotgéppel adagonként összevágjuk, vagy húsdarálón ledaráljuk. Egy nagy tálban 1 kg sóval jól elkeverjük, és 24 órát állni hagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lecsó télire
Lecsó télire

Előkészítünk kb. 15-20 db 300 ml körüli befőttes üveget, melyeket kimosunk, és szárazra törlünk. Fontos, hogy jól zárjon a tető! A paradicsomokat forró vízbe dobjuk egy fél percre...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ételízesítő télire
Ételízesítő télire

Húsdarálón ledaráljuk a receptben fel- sorolt zöldségeket és sóval összekeverjük. Egy éjszakára állni hagyjuk, majd befőttes üvegekbe halmozzuk. Felhasználási módja megegye...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk