menu

Családireceptkönyv.hu

Ribizlis málnalekvár vaníliával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 40 dkg leszemelt ribizli
-1 kg málna
- 50 dkg koronás befőzőcukor 3:1
- 2 rúd vanília magjai

Elkészítés:


A ribizlit leszemeljük, megmossuk. Összekeverjük a málnával, a befőzőcukorral és a vaníliával.
3-5 percig rotyogtatva főzzük, majd sterilizált üvegekbe tesszük. Öt percre fejre állítjuk, majd hagyjuk kihűlni.

Trükkök, tippek, praktikák:


3 db 2,5 dl üveg

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Paradicsomos csilidzsem
Paradicsomos csilidzsem

A paradicsomokat leforrázzuk, majd hideg vízbe mártjuk és lehúzzuk a héjukat. A fokhagymát megtisztítjuk, a gyömbért megpucoljuk és mindkettőt felszeleteljük. A csilit félbevágjuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Álcázós bolognai szósz
Álcázós bolognai szósz

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Aszalt paradicsom készítés
Aszalt paradicsom készítés

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Birsalma befőtt tartósítószer nélkül
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Birsalma befőtt tartósítószer nélkül

A birsalmákat tisztítás után (hámozni nem kell) kockákra vágjuk. Az alaposan elmosott befőttes üvegekbe beledobunk egy kis darabka fahéj rudat és 2-3 db szegfűszeget. Az almákat...

Elkészítési idő: 50 perc+ pucolá
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk