Családireceptkönyv.hu

Vajban sült fűszeres lazac


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,5 kg lazacfilé
1 db citrom
2 gerezd fokhagyma
15 dkg vaj
morzsolt majoranna
2 kk só
színes bors

Elkészítés:


A halat lepikkelyezzük és kb 5 cm-es szeletekre vágjuk.
A halat először megszórjuk sóval. A citrom héját reszeljük le, a levét facsarjuk ki. Ezt öntsük a halra és a citromhéjjal dörzsöljük át. A két gerezd fokhagymát aprítsuk fel, ezt is adjuk hozzá, végül szórjuk meg majorannával.
A vaj felét tegyük a hal alá apró darabokban, a másik felét olvasszuk fel és kenjük meg vele a halat. Ezután mehet még rá a bors.
180 fokon sül 25 percet, majd 250 fokon még 10 percet.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Petrezselymes vajban sült halszeletek
Petrezselymes vajban sült halszeletek

A halfilét ha fagyasztott kiolvasztjuk, megmossuk, majd leitatjuk róla a vizet és megszórjuk a fűszerkeverékkel. A vajat egy serpenyőben felhevítjük, hozzáadjuk a felvágott petrezs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar HAL SZELETEK SAJT KÖNTÖSBEN
HAL SZELETEK SAJT KÖNTÖSBEN

A fagyos halszeleteket szobahőmérsékleten hagytam felengedni, majd tenyérnyi darabokra vágtam (így lett 8 szelet). Besóztam, citromlével meglocsoltam. A tejszínes krémsajtot tálb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Cskbm naka
Paradicsomos-Bazsalikomos Szardínia
Paradicsomos-Bazsalikomos Szardínia

- Kókuszolajon felhevítjük a zúzott fokhagymát, majd ehhez adjuk a friss bazsalikomot és a paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk és kb. 5 percig főzzük. - Ezután hozzáadjuk a parad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk