menu

Családireceptkönyv.hu

Burkifli és pálmalevél


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Vajas tészta alaprecept
400 g liszt
200 g rétes liszt
10 g só
20 g cukor
240 g hideg víz
1 dl olaj
1 egész tojás
400 g vaj
1 kiskanál ecet

Elkészítés:


Az elkészítés a vajas tészta receptnél, viszont az első két hajtás után elég 10-20 percet pihentetni, majd jöhet a másik két hajtás, és már fel is használhatják.

A legegyszerűbb édesség leveles tésztából a pálmalevél, amihez a tésztát porcukron nyújtom ki.Megszórom a tészta felületét is porcukorral.Mindkét feléről elkezdem feltekerni.Amíg középen találkoznakEzután éles késsel félcentis darabokat vágok belőle, és 220 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütöm. Márthatják csokoládéba vagy feltekerés előtt megszórhatják fűszerekkel (kardamom, fahéj, vaníliás cukor), de sósan is készülhet például sajttal, spenóttal, medvehagymával összetekerve.

Búrkifli
búrkiflihez kétféle bejglitölteléket használtunk, mivel ezeket tömören a tésztába lehet csomagolni, így kialakítva a tökéletes tészta-töltelék arányt, ami esszenciális a búrkiflinél.A töltelék felét csíkban egyenletesen a tésztára simítom.Nagyjából 10-12 centi széles csíkot vágok a tésztából.Óvatosan, de szorosan feltekerem.Négy egyenlő részre vágom a hengert.És formás kis kifliket alakítok belőlük.A kifliket tojással lekenem, hogy szép fényesek legyenek, majd 220 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt sütöm készre. A tésztát hasonló technikával megtölthetik gesztenyével, lekvárral vagy akár sós töltelékekkel is.

Mivel a túlkelés veszélye nem fenyeget, a fagyasztás egyáltalán nem károsítja a tésztát. A hajtogatott vajas tésztát egészben vagy már betöltve, megformázva fagyaszthatják, így reggelire 40 percen belül süthetnek búrkiflit vagy pálmalevelet a kávéhoz. Ha előző este hűtőbe teszik a még fagyott kifliket, akkor reggel már csak a 20 perces sütés van hátra, ami egy korrekt nagymamai teljesítmény.

Trükkök, tippek, praktikák:


Búrkifli töltelékje az egyéb ételeknél található

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Éva
Házikenyér
Házikenyér

A cukrot a vízzel keverd el egy tálban addig, míg teljesen fel nem oldódik. Ezután szórd bele az élesztőt, de azt már nem kell keverni, csak hagyni, hogy felhabosodjon. Ez kb tíz p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: suhajpeter
Zürich-i kenyér
Zürich-i kenyér

Ezekböl a hozzávalókból kenyértésztát dagasztunk, sokan a kenyérsütögépet használják dagasztásra, nekem van egy Thermomixem, én legtöbbször ezzel dagasztom, de van amikor kézzel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Gyors kovászos kenyér
Gyors kovászos kenyér

kétszer 40 percig kelesztem, a második végénél begyújtottam a sütőt.. 250 fokra tettem..megformázom a veknit…én úgy szoktam, hogy kilapogatom..jobbról behajtom a közepéig majd balr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Gelu Dóra
Csokis bögrés süti
Csokis bögrés süti

A hozzávalókat keverd el csomómentesre,3 percet mikrózd és kész is.

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk