Családireceptkönyv.hu

Darált hússal töltött burgonya


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


15 db. burgonya
250 g darált hús
1 hagyma
50 g tejföl
só, bors
sűrített paradicsom
40 g vaj

Elkészítés:


A burgonyát mosd meg, hámozd meg és egy késsel vágd ki a belsejét. Főzd 10 percig, hogy félpuha legyen. A hagymát a hússal együtt ledaráljuk és fűszerezzük. A burgonyákat megtöltjük a darált hússal és egy magas falú edénybe állítjuk, mert szósz is kerül rá. A tejfölt kevés sóval összekeverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat és a burgonyákra öntjük. Tetszés szerint keverhetsz hozzá sűrített paradicsomot is. Félórán keresztül sütjük 180 fokos sütőben.

Darált hússal töltött burgonya

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Alap padlizsánkrém
Alap padlizsánkrém

Elkészítés: Sütőpapírt teszek egy tepsibe, erre teszem a padlizsánokat, és addig sütöm, amíg alaposan meg nem barnulnak. Majd a zöldség húsát óvatosan kikaparom a héjából, egy tész...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Körmös pacal
Körmös pacal

A pacalt többszöri átmosás, és egyszeri forrázás után csíkokra vágom. Egy 8-10 literes edényben a zsíron a szalonnát kisütöm, majd a hagymát, és a fokhagymát megfonnyasztom, megh...

Elkészítési idő: 5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Zöldséges-csirkés rizs
Zöldséges-csirkés rizs

Minden hozzávalót külön elkészíteni. Megfőzni a rizst, a borsót, párolni a brokkolit. A csirkét kis darabokra vágni, kevés olajon megpirítani, sóval borrsal és kevés pirospapriká...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zalai dödölle
Zalai dödölle

elkészítés A krumplit meghámozzuk, kockára vagy karikára vágjuk, megmossuk, és feltesszük annyi vízben főni, amennyi ellepi. Megsózzuk. A hagymát felaprítjuk, olajban vagy zsír...

Elkészítési idő: 20-20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk