15 db. burgonya
250 g darált hús
1 hagyma
50 g tejföl
só, bors
sűrített paradicsom
40 g vaj
A burgonyát mosd meg, hámozd meg és egy késsel vágd ki a belsejét. Főzd 10 percig, hogy félpuha legyen. A hagymát a hússal együtt ledaráljuk és fűszerezzük. A burgonyákat megtöltjük a darált hússal és egy magas falú edénybe állítjuk, mert szósz is kerül rá. A tejfölt kevés sóval összekeverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat és a burgonyákra öntjük. Tetszés szerint keverhetsz hozzá sűrített paradicsomot is. Félórán keresztül sütjük 180 fokos sütőben.
Elkészítése: 1. Alaposan mossuk meg a burgonyát és mindegyiket böködjük meg egy villával. 2. A burgonyát tegyük a sütőbe és 180 fokon süssük 45 percen keresztül. A sütési idő füg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSós vízben megfőzzük a kukoricadarát. (lisztet) A lényeg, hogy állandó kevergetés mellett nagyon sűrű tejbegríz állagot érjünk el. Kiborítottam és cérnával felszeleteltem. A lapok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat alaposan összekeverjük (célszerű tiszta kézzel összegyúrni). A befűszerezett, összegyúrt húsból diónyi gombócokat formázunk és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakozta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizshez150 gramm jázmin rizs2.5 liter víz/alapléA tálaláshozszójaszószmogyoróújhagyma zöldje
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű