6 db száraz zsemlét vízbe áztatok és kinyomkodom; ehhez
– 2 nagyobb fej vöröshagymát apróra vágok, zsíron, vagy olajon dinsztelem, a tűzről levéve belekeverek
– 1 nagy csokor apróra vágott petrezselymet-langyosra hűtöm az egészet;
– 6 egész tojást
– sót, borsot, ételízesítőt keverek a zsemléhez;
Összekeverem a masszát (nem kell pépesre) és vagy folpackba (aminek mindkét végét szorosan elkötöm),,
vagy (egyszerűbb módon) zacskókba adagolom (amit pedig feltekerek, mintha guriga lenne -így sem megy szét),
és a levesbe teszem a főzési idő felénél.
Néha fordítok rajta, hogy átfőjön.Ezek a csomagok kb.egy-másfél órát is el szoktak tölteni
a levesben, attól függően, hogy mekkora a mennyiség.
Amihez/amivel pedig együtt esszük, a leves utáni hús,
krumpli, zöldségek + savanyúság.
1. A burgonyát megfőzzük és félretesszük, amíg langyosra nem hűl. 2. Ezután hámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd összekeverjük a felvert tojásokkal, a liszttel, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük, majd forrásban lévő vízbe beleszaggatjuk és addig főzzük, amíg fel nem jön a víz tetejére.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNa figyelj az az adag amit bevittem az egy csésze tehát nekem 2,5 decis a csésze amivel szoktam csinálni Kimérem A csészébe a rizst át öntöm szűrőbe jó kis langyos vízzel alaposan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÓriási szívességet teszel magadnak, ha előre felkockázod a krumplit és felvágod a karfiolt – így gyorsabban és hatékonyabban dolgozol majd, mint Stahl Juci és Julia Child együttvév...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű