menu

Családireceptkönyv.hu

Kocsonya


Írta:

Elk. idő: 4-5 óra
Adag: 10 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 4 db sertésköröm (lehetőleg első lábak kettévágva) ha nem szép tiszta, akkor meg kell vakarni
• 2 fül, 2-3 farok
1 kg csülök (sovány, vagy com)
• 1 szál sárgarépa
• 1 szál zöldség
• 1 db közepes fej vöröshagyma (egészben)
• 3 fej fokhagyma (gerezdekre szedve, nem muszály megpucolni)
• 1 db csili paprika (egészben
• Só
• ételízesítő
• egész fekete bors (kb. 10-20 szem)

Elkészítés:


A jól megtisztított, és először forró vízben, majd hidegben átmosott húst egy nagy, kb. 7-8 literes fazékban 3-3,5 liter hideg vízben feltesszük főni. Lassú tűzön felforraljuk, a habot leszedjük róla, és belerakjuk a megtisztított zöldségeket (egészben, nem kell feldarabolni), és a fűszereket. Vigyázva, gyöngyözve főzzük a hús puhulásáig.
A húsnak le kell válni a csontról. Nem szétfőzni, de olyan puhára, hogy könnyen ki lehessen szedni a csontokat. A sóval is vigyázzunk, mert nem jó a sós kocsonya, esetleg nem is jól dermed meg.
Amikor a hús jó, a levét lemerjük, ülepítjük, a húsokat szétosztjuk a tányérokba (csontokat eltávolítjuk). A kocsonyalé tetejéről eltávolítjuk a felesleges zsírt, és rámerjük a tányérba lévő húsra. A sárgarépát felkarikázzuk, mindegyik tányérba kerül egy karika. Lehetőleg úgy főzöm, hogy estére legyen készen és éjjel a hűvös konyhában megdermed. Reggel lehet folpackkal letakarni. Egy hétig hűtőben eláll.

Trükkök, tippek, praktikák:



A jó kocsonya titka, a hosszú, és nagyon lassú főzés, éppen csak gyöngyöznie szabad, és bizony sokszor még hat óra is kell, hogy a hús finom puhára főjön.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tojáskrémes karfiolsaláta
Tojáskrémes karfiolsaláta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Májpástétom őzgerincben
Májpástétom őzgerincben

1 kg sertésmájból resztelt májat készítesz zsírral, sok hagymával, 2 babérlevéllel, és fűszerekkel, majd kihűtöd, háromszor ledarálod, hozzákeversz egy darabokra vágott margarint,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkés gombasaláta tejfölös öntettel,
Csirkés gombasaláta tejfölös öntettel,

A húst felkockázzuk, majd kevés olajon megpirítjuk és hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát is. Fűszerezzük és készre pirítjuk. Ezt követően lecsöpögtetjük és egy tálba t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Sajtkrémes ínyenckrém
Sajtkrémes ínyenckrém

A sajtkrémet a fűszerekkel összekeverjük, a hagymát apróra vágjuk, vagy leturmixoljuk, utána hozzáadjuk a sajtkrémhez, majd a masszát a margarinnal összekeverjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk