• fél kg csirkemell filé
• orsó tészta (majdnem egy egész zacskó, kb 40 dkg)
• fokhagyma
• tejföl
• sajt
• liszt
• 2,5 dl főzőtejszín
• olaj
• só
• bors, (bolgár fűszerkeverék -> na, ez például olyan dolog, ami nekem van itthon, és azért raktam bele)
• paradicsom
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk és kevés olajon átsütjük, sózzuk, borsozzuk. Ezután 2-3 gerezd fokhagymát reszelünk hozzá, kevés liszttel (1 púpos ek kb) megszórjuk és felöntjük a főzőtejszínnel, majd összefőzzük.
A tésztát kifőzzük sós vízben. Ezután a tésztát összekeverjük a tejszínes csirkemellel, egy kivajazott hőálló edénybe borítjuk, ízlés szerint apróra összevágott paradicsomot keverünk hozzá. Lekenjük tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt rápirul.
A csirkemellet felvágjuk apró kockákra. Fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal és ételízesítővel. A lisztet, a tojást és a tejfölt jól összekeverjük, majd a sajt felét is belek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A combokat csontozzuk ki: egy hegyes, éles késsel vágjuk be a csont mentén, majd szúrjunk alá, és óvatosan végigvágva emeljük ki a csontot. Így nem marcangolódik össz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz aszalt áfonyát beáztatjuk annyi vörösborba amennyi épp ellepi. A pulykacomb filét felkockázzuk (ha szerencsénk van, már így vásároljuk). A hagymát és az almát pici kockákra a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megmossuk, leszárogatjuk. Utána egyenként lapjában bevágjuk és kihajtjuk, hogy egyenletes vastagságú, nagyobb nyitott szeletet kapjunk. Ezután kb. fél centi vastag, téglalap...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű