2 liter tej
10 ekanál cukor
2 cs. vaníliás cukor
1 cs mazsola
20 db tojás
reszelt citromhéj
A tejet a cukrot és a vaníliás cukrot odateszem a gázra, amikor meleg, de nem forr akkor beleteszem a nagyjából felvert tojásokat, egy csipet sóval. Hosszan lassan kevergetve addig keverem, amíg a savó fel nem jön a tetejére, ekkor belekeverem a mazsolát és vászonzacskóba töltve, egy üres fazékra akasztom egy fakanál segítségével, hogy szépen lecsöpögjön. Ha este készítem, akkor reggelig ott maradhat.
Elkészítés: a majonézt, tejfölt összekeverjük, ízesítjük a majonézes tormával, sóval, borssal. A kockára vágott főtt tojásokat, paprikát és sonkát összekeverjük a mártással. A vízb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA virslit megfőzöm, a héját lehúzom. Amíg hűl a lila hagymát felszeletelem, megsózom, majd 2 percre mikróba teszem. Ha gyenge a hagyma, mikrózni sem szükséges. Mikor a virs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA reszelt karalábét és retket összekeverjük a sóval, és 5-10 percet állni hagyjuk. Amíg a karalábé és a retek kiereszti a levét, az összes többit egy tálban elhabarjuk. A kézzel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk és olívaolajon megsütjük. Mikor elkészült papírtörlőre tesszük, hogy ne legyen olajos és hagyjuk kihűlni. A burgonyát felkockázzuk és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű