2 dl víz
4 csomag vaníliás cukor
5 evőkanál cappuccino por
3 dl tartós tejszín
2, 5 dl rum
1 evőkanál cukor
2 dl whisky
A tejszínt és a tejet öntsd egy lábasba, és forrald össze, ezután tedd félre.
A cukrot karamellizáld egy másik lábasban, majd lassanként engedd hozzá a forró tejszínt. Légy nagyon óvatos, ugyanis a két alapanyag találkozásakor gőz fog felcsapni, nehogy megégesd magad. A sűrített tejet, a whiskyt vagy konyakot és a kávét is keverd bele a tejszínes masszába, forralj rajta egyet, és töltsd egy tiszta üvegbe a kapott likőrt.
Ha kihűlt, tedd a hűtőbe, és legalább egy napot várj a fogyasztásával. Még jobb azonban, ha akár egy-két hétig hagyod érni , így bőven van idejük az ízeknek összeérni.
5 liter vizet felforralok 3,5 kg cukorral. A maradék 0,5 kg cukrot karamellizálom, majd mikor kész az égetett cukor, ráöntök 1 liter vizet, majd addig forralom, míg a cukor felolva...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hozávalókhoz 3-4 zeller szárat levelével eggyütt,belekeverem és így áll 1napig,még finomabb lessz,....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesEgy nagy fazékban 5 liter vizet, 3,5 kg cukrot addig forralunk, amíg a cukor elolvad, majd félretesszük hűlni. Amikor már éppen csak langyos, feloldjuk benne a citromsavat (ez egy...
Elkészítési idő: 4 nap Nehézség: Könnyű