2 dl víz
4 csomag vaníliás cukor
5 evőkanál cappuccino por
3 dl tartós tejszín
2, 5 dl rum
1 evőkanál cukor
2 dl whisky
A tejszínt és a tejet öntsd egy lábasba, és forrald össze, ezután tedd félre.
A cukrot karamellizáld egy másik lábasban, majd lassanként engedd hozzá a forró tejszínt. Légy nagyon óvatos, ugyanis a két alapanyag találkozásakor gőz fog felcsapni, nehogy megégesd magad. A sűrített tejet, a whiskyt vagy konyakot és a kávét is keverd bele a tejszínes masszába, forralj rajta egyet, és töltsd egy tiszta üvegbe a kapott likőrt.
Ha kihűlt, tedd a hűtőbe, és legalább egy napot várj a fogyasztásával. Még jobb azonban, ha akár egy-két hétig hagyod érni , így bőven van idejük az ízeknek összeérni.
Mossuk és pucoljuk meg a gyümölcsöket és a zöldségeket. Az első 7 hozzávalót gyümölcscentrifugába tesszük, csak a levét használjuk fel. Keverjük hozzá a citrom és a narancs levét...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA spenótot egy nagy tál hideg vízbe szórjuk, pár percig hagyjuk állni, majd kipecázzuk a tetejéről. Itassuk le a vizet róla papírtörlővel, vagy dobjuk saláta centrifugába. A turmi...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat turmixgépbe tesszük, és összeaprítjuk. Hidegen azonnal fogyasztjuk.
Elkészítési idő: 2 perc Nehézség: KönnyűTurmixgéppel össze kell turmixolni a hozzávalókat és már kész is.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű