Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Baileys házilag


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 dl víz
4 csomag vaníliás cukor
5 evőkanál cappuccino por
3 dl tartós tejszín
2, 5 dl rum
1 evőkanál cukor
2 dl whisky

Elkészítés:


A tejszínt és a tejet öntsd egy lábasba, és forrald össze, ezután tedd félre.

A cukrot karamellizáld egy másik lábasban, majd lassanként engedd hozzá a forró tejszínt. Légy nagyon óvatos, ugyanis a két alapanyag találkozásakor gőz fog felcsapni, nehogy megégesd magad. A sűrített tejet, a whiskyt vagy konyakot és a kávét is keverd bele a tejszínes masszába, forralj rajta egyet, és töltsd egy tiszta üvegbe a kapott likőrt.

Ha kihűlt, tedd a hűtőbe, és legalább egy napot várj a fogyasztásával. Még jobb azonban, ha akár egy-két hétig hagyod érni , így bőven van idejük az ízeknek összeérni.

Baileys házilag

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: zsuzsi0629
Bodzaszörp
Bodzaszörp

5 liter vizet felforralok 3,5 kg cukorral. A maradék 0,5 kg cukrot karamellizálom, majd mikor kész az égetett cukor, ráöntök 1 liter vizet, majd addig forralom, míg a cukor felolva...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Norbert
Blackberry gin-tonic
Blackberry gin-tonic

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ani44
Így tedd el a paradicsomot télire! Évek óta így kész
Így tedd el a paradicsomot télire! Évek óta így kész

A hozávalókhoz 3-4 zeller szárat levelével eggyütt,belekeverem és így áll 1napig,még finomabb lessz,....

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Beatrix
Bodzaszörp (tartós, hígítandó)
Bodzaszörp (tartós, hígítandó)

Egy nagy fazékban 5 liter vizet, 3,5 kg cukrot addig forralunk, amíg a cukor elolvad, majd félretesszük hűlni. Amikor már éppen csak langyos, feloldjuk benne a citromsavat (ez egy...

Elkészítési idő: 4 nap
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk