Családireceptkönyv.hu

Gombapaprikás recept nokedlivel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 g gomba - csiperke/sampion
1 evőkanál étolaj
1 nagy fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyemzöld
2 púpozott evőkanál fűszerpaprika
1 teáskanál só
4 evőkanál víz
210 g tejföl (20%-os)
2 púpozott teáskanál búzaliszt (BL55)

Elkészítés:


Először a gombát alaposan átmossuk, majd vékonyra szeleteljük.

2
A vöröshagymát finomra aprítjuk, és a felhevített olajon kissé megpirítjuk.

3
Aztán rádobjuk a felszeletelt gombát, pirospaprikát, sót, felaprított petrezselymet, és alaposan átforgatjuk.

4
Átforgatás után, hogy az olajban a pirospaprika kicsit fel tudjon oldódni, de még ne égjen meg, rögtön öntünk is rá kevéske vizet. Lefedjük, és addig pároljuk a gombát, míg puha nem lesz.

Ezalatt a tejfölben csomómentesen elkeverjük a lisztet egy habverővel.

6
Mikor puhára párolódott a gomba, beleszedjük a tejfölt és alaposan elkeverjük.

Nokedlivel, esetleg tejföllel, petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Gombapaprikás recept nokedlivel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Regenerálja a porcokat, megszünteti a gyulladást és
Regenerálja a porcokat, megszünteti a gyulladást és

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Monamari
Tojás fasírt
Tojás fasírt

A tojásokat keményre főzzük, majd krumplinyomón áttörjük. Belekeverjük a beáztatott, majd kinyomkodott zsemléket és az egész tojást. Ízlés szerint fűszerezzük, majd jól összegy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Aszalás előnyei és házi praktikái
Aszalás előnyei és házi praktikái

Aszalás közben többször forgassuk meg a szárítandó terményt. Előfordulhat, hogy az időjárás miatt először napon, majd a sütőben végezzük a szikkasztást. Vannak, akik kifejezetten...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
UPDATE FÁNK (sütőporos)
UPDATE FÁNK (sütőporos)

A tojást, tejfölt, édesítőt, citromhéjat összekeverem, hozzáadom az átszitált és sütőporral elkevert lisztet. Összegyúrom, 2 cm-esre kinyújtom és kiszaggatom. Forró olajban sütö...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk