Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Hagymás sertésvér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50-60 dkg abált vér
4 közepes vöröshagyma
2 evőkanál zsír
só, bors

Elkészítés:


Megtisztítjuk és felaprítjuk a vöröshagymát. Megpirítjuk a felolvasztott zsírban, azután 1,5 dl vízzel lassan édesre, puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük.

Közben kb. 2 x 2 cm-es kockákra vágjuk az abált vért. Átpirítjuk a hagymával, erősen sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük 1,5 dl vízzel, és lefedjük. Kis lángon 20-25 perc alatt puhára főzzük. Közben időnként óvatosan megkeverjük, a végén inkább már csak vigyázva rázogatjuk, nehogy szétmorzsolódjanak a darabok. Puha kenyérrel vagy krumplipürével, esetleg sült krumplival fogyasztjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha alvadt vért kaptunk, azt készítés előtt a következőképpen kell megabálni (főzni). Nagyobb darabokban forrásban lévő vízbe tesszük, és lefedve 20-25 percig főzzük. Akkor jó, amikor félbevágva azt látjuk, hogy barnás színű a közepe. Közben időnként alányúlunk fakanállal, nehogy leragadjon a lábos fenekére. Amikor elkészült, kivesszük a vízből, és lehűtjük.

Hagymás sertésvér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
SONKÁS RÁNTOTT PALACSINTA II.
SONKÁS RÁNTOTT PALACSINTA II.

A töltelék alapanyagait jól összekeverjük. A kisült palacsintákat megtöltjük a sonkás krémmel, a palacsinták két szélét behajtjuk és felcsavarjuk. A tojást villával kissé fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hamburger
Hamburger

puffancs:Élesztőt felfuttatni kevés langyos tejben, cukorral, majd az összetevőket gyúrjuk össze alaposan. 20-25 percig konyharuhával letakarva pihentessük. Ezután gyúrjuk át a tés...

Elkészítési idő: 2
Nehézség: Közepes
share
Avatar Palacsinta
Palacsinta

Összekutyulod, kisütöd.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Húsos hasé
Húsos hasé

A megtisztított kemény tojásokat jól összedaraboljuk, esetleg áttörjük. majd hozzáadjuk a darált, főtt sonkát, a margarint, az ízesítő anyagokat és habosra keverjük. A leveles tész...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk