1 kg savanyú káposzta,
50 dkg darált sertéshús,
25 dkg darált marhahús,
2 fej hagyma,
15 dkg rizs,
2 dl tejföl,
2 doboz paradicsompüré, só,
bors, köménymag, 6 babérlevél, petrezselyem, kapor,
4 evőkanál zsír,
Vegeta.
Lábosban megolvasztunk egy kanál zsírt, felmelegítjük és a forró zsírba beletesszük az apróra vágott káposztát. Jól megforgatjuk, hogy alaposan megpiruljon, utána félretesszük. Serpenyőben felmelegítünk egy kanál zsírt, és kevergetve aranyszínűre pirítjuk benne a felaprított hagymát. Amikor megpirult, hozzáadjuk a rizst, azt is megpirítjuk. Kevés vízben feloldjuk a Vegetát, jól megkeverjük, és a hagymás rizsre öntjük.
Néhány percig pároljuk, majd a darált húshoz adjuk. Összedolgozzuk, és amikor összeállt, őrölt fekete borsot, kevés sűrített paradicsomot és tetszés szerint petrezselymet, kaprot teszünk bele. Jól összekeverjük és félretesszük. Jénai tálat kikenünk zsírral, beleteszünk egy réteg káposztát. Néhány szem borsot, kevés köménymagot szórunk rá, és elterítünk rajta egy réteg húst. Ügyeljünk arra, hogy a húsréteg vastagabb legyen, mint a káposzta, így az étel ízletesebb lesz. A húsra megint ráteszünk egy réteg káposztát, úgy, hogy jól befödje. Erre is teszünk néhány szem borsot, megszórjuk köménymaggal, s rátesszük a babérlevelet és a tejfölt. A tálat lefedjük, és fél órára sütőbe tesszük. Körülbelül negyedóra múlva levesszük a fedőt, a hátralévő időben a káposzta szépen megpirul. Puliszka illik hozzá.
A cukkinit megmossuk, a végeit eltávolítjuk, a zöldséget hosszában kettévágjuk. A belső, magos részt kikaparjuk, a cukkinicsónakot sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Enyhén sózzuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összedolgozzuk.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA karfiolt fél puhára főztem. Hagytam kihűlni, majd tejföllel, tojással, liszttel, sóval, apróra vágott petrezselyemzölddel és reszelt füstölt sajttal összekevertem.A csirkemelle...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a sót, a tojást, a kefirt és a felfuttatott élesztőt. A tésztát alaposan kidolgozzuk.Kiveszünk bel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű