a tésztához:
50 dkg krumpli
50 dkg liszt
1,5 dl tejföl
2,5 dkg friss élesztő
2 kávéskanál só
az olajban sülthöz: olaj
tejföl
fokhagyma
a sütőben sülthöz: reszelt sajt, magvak, tejföl, lila hagyma
A krumplit héjában megfőzzük. Langyosra hűtjük, megtisztítjuk, krumplinyomón áttörjük.
Az élesztőt a tejfölbe morzsoljuk, összekeverjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. (Lágy, ragadós masszát kapunk.) Egy órát pihentetjük.
Alaposan belisztezett deszkára borítjuk, majd tenyérrel ujjnyi vastagra lapogatjuk. A legnagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Ezután kétféle módon folytathatjuk a készítését.
Egy nagy serpenyőben, forró olajban kisütjük, és fokhagymás tejföllel, esetleg reszelt sajttal tálaljuk.
Vagy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, a tetejére reszelt sajtot, illetve magvakat szórunk, esetleg megkenjük tejföllel,és hagymakarikákat teszünk rá, majd 220 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd nagyjából 6 egyenlő részre osztjuk. Minden darabot egyesével kinyújtunk, megkenjük olvasztott vajjal, és feltekerjük, majd félretesszük. Miutá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tészta dagasztást megelőző este, illetve az előtt 8-12 órával: Az előtészta kikeverése langyos vizet használva, valamint TangZhong főzése a videón bemutatott módon. Ezeket lef...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőző kenyér sütéskor ,a megkelt tésztából hűtőbe tettem kb 25dkg át .Tegnap este ezt az (öreg tésztát)megetettem ,10dkg finom liszttel és 0,5dl vízzel Ma korán reggel bedagasztott...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesLegelőször a lenmagot megőröljük kávé darálón, és kicsit több vizet öntünk rá, mint amennyi ellepi. Jól elkeverjük, nyúlós, összeálló masszát kell kapjunk. Lehet használni a hagyom...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű