A csirkemellhez: 60 dkg csirkemell filé
3 db tojásfehérje
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (őrölt)
5 evőkanál étkezési keményítő
4 dl napraforgó olaj
A mártáshoz: 200 ml ketchup
0.5 dl ecet
0.5 dl méz
3 ek szójaszósz
1 kk gyömbér (friss reszelt)
1 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
só ízlés szerint
A tojásfehérjéket villával elkeverjük. Beleszórjuk a keményítőt és jól eldolgozzuk. Sóval, őrölt borssal ízesítjük. A csirkemellet felcsíkozzuk, a tojásfehérjében megforgatjuk és forró olajban aranybarnára sütjük.
A szószhoz a hagymákat nagyon apró kockára vágjuk (reszelhetjük is), a gyömbért lereszeljük és az összes hozzávalót egy tálban összekeverjük. Ízlés és igény szerint sóval, borssal ízesítjük.
A csirke mellé egy kis tálkában kínáljuk. Rizst főzzünk hozzá.
- a csirkemell (7 nagyobb) szeleteket kiklopfoltam és sóval, borssal fűszereztem. - 3 közepes ÉDESBURGONYÀt a reszelő legnagyobb lyukán lereszeltem. - 4 gerezd zúzott fokhagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverem a fűszerekkel, a sóval és a zúzott fokhagymával. Egy közepes tűzálló tálat kikenek vajjal, a csirkecombokat megmártom a fűszeres lisztben, majd a kivajazott...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst kockákra vágtam, fűszereztem. A tojásokat, a tejföllel, sajttal, liszttel, maradék fűszerekkel összekeverjük, beleöntjük a kockázott húst is. A formát kivajazzuk és zse...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézkisebb pogácsákat sütőben sütni (tepsiben sütőpapíron) félidőben megfordítani
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű