Tészta: 30 g liszt
10 g kakaópor
3 tojás
35 g cukor
3 g sütőpor
10 g étolaj (3 evőkanállal szoktam bele tenni)
Krém: 350 g meggybefőtt
80 g tejszín ízesítésű pudingpor
700 ml tej
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
300 g tejföl
Egy 26 cm átmérőjű tortaforma alját kibélelünk sütőpapírral, amire félbevágott meggyeket teszünk. Domború héjas oldalukkal lefelé.
Megfőzzük a pudingot, a cukorral és a vaníliás cukorral. Még forrón belekeverjük a tejfölt és a meggyre kanalazzuk. Megvárjuk míg kihűl. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tészta további hozzávalóit összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is. A tésztát ráöntjük a kihűlt krémre és 40 percig sütjük 180 fokon. Hűtőben pihentetjük egy éjszakát, utána vesszük csak ki a formából, különben szétesik.
Ananásszal is isteni.
♥ Tészta: 7 tojást válasszuk ketté. A tojássárgáját keverjük habosra 7 dkg kristálycukorral. A tojásfehérjét verjük habbá 7 dkg kristálycukorral. Vigyázzunk, hogy ne verjük tú...
Elkészítési idő:2 db kakaós és egy sárga piskótát készítek a 3 adag hozzávalóból. 4 tojásfehérjét 8 evőkanál cukorral kemény habbá verek, majd belekeverem egyenként a tojássárgáját, a 4 evőkanál...
Elkészítési idő: 2-óra- Az egész tojásokat habosítsd fel, majd add hozzá a többi alapanyagot, jól keverd össze. - Szilikon sütőformában 180 fokon 25-30 perc alatt süsd készre.
Elkészítési idő: