Tészta: 30 g liszt
10 g kakaópor
3 tojás
35 g cukor
3 g sütőpor
10 g étolaj (3 evőkanállal szoktam bele tenni)
Krém: 350 g meggybefőtt
80 g tejszín ízesítésű pudingpor
700 ml tej
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
300 g tejföl
Egy 26 cm átmérőjű tortaforma alját kibélelünk sütőpapírral, amire félbevágott meggyeket teszünk. Domború héjas oldalukkal lefelé.
Megfőzzük a pudingot, a cukorral és a vaníliás cukorral. Még forrón belekeverjük a tejfölt és a meggyre kanalazzuk. Megvárjuk míg kihűl. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tészta további hozzávalóit összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is. A tésztát ráöntjük a kihűlt krémre és 40 percig sütjük 180 fokon. Hűtőben pihentetjük egy éjszakát, utána vesszük csak ki a formából, különben szétesik.
Ananásszal is isteni.
1. Elkészítjük a linzertésztát: a cukrot összekeverjük a liszttel és elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a tojást és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ha kész, cipót formázunk belőle...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémhez a mascarponet kikavarjuk a porcukorral, hozzáadjuk a joghurtot, a felvert habtejszínt, a 0,5 dl vízben feloldott zselatint és végül könnyedén belekeverjük az összetört ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskóta hozzávalókat összekeverjük. Kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük. Kb. 30 percet sütjük (alsó-felső sütés: 180-200 fokon). A pudingot elkeverjük a meggy levével, és...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA tésztához szükséges lisztet a cukorral és a sóval összekeverjük. A tojássárgákat és a vajat is hozzáadva, simára dolgozzuk. Apránként beledolgozzuk a tejet is. A tojásfehérjé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű