Tészta: 30 g liszt
10 g kakaópor
3 tojás
35 g cukor
3 g sütőpor
10 g étolaj (3 evőkanállal szoktam bele tenni)
Krém: 350 g meggybefőtt
80 g tejszín ízesítésű pudingpor
700 ml tej
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
300 g tejföl
Egy 26 cm átmérőjű tortaforma alját kibélelünk sütőpapírral, amire félbevágott meggyeket teszünk. Domború héjas oldalukkal lefelé.
Megfőzzük a pudingot, a cukorral és a vaníliás cukorral. Még forrón belekeverjük a tejfölt és a meggyre kanalazzuk. Megvárjuk míg kihűl. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tészta további hozzávalóit összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is. A tésztát ráöntjük a kihűlt krémre és 40 percig sütjük 180 fokon. Hűtőben pihentetjük egy éjszakát, utána vesszük csak ki a formából, különben szétesik.
Ananásszal is isteni.
Torta: 1. A cukrot, a tojást, a vizet habosra kavarom. 2. Hozzáadom a diót, lisztet, sütőport, vaníliás cukrot. 3. Lazán hozzákeverem a tojás fehérje habját. 4. 160 fokos sütőb...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA piskótákat megsütjük,amikor teljesen kihűlt- ez több óra is lehet- megtöltjük az előre elkészített hűtött krémmel Porcukor és vaj keveréke felesben.Ezzel körbe kenjük,elfedve a...
Elkészítési idő: össz idő 10 óra Nehézség: NehézA vajat a cukorral és a vaníliás cukorral kihabosítjuk, és egyenként hozzáadjuk a tojásokat. A diót durvára vágjuk, a répát megpucoljuk, lereszeljük és hozzáadjuk a mazsolával és a...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesElső lépés: A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük úgy, hogy közben evőkanalaként hozzáadjuk a cukor felét. Második lépés: A sárgáját a ma...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű