50 dkg liszt
20 dkg főtt krumpli
3 dkg élesztő
1 kis kanál cukor
1 kis kanál só
2 dl tej
fél liter olaj
A krumplit megfőzzük és krumplinyomót áttörjük. Az élesztőt a cukorral tejben felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, sót és a hideg, áttört krumplit. Sima tésztát dagasztunk. 1 órát kelesztjük, majd a szokásos módon lángosokat sütünk. Én kinyújtom és kisebb darabokra vagdosva sütöm. Én így szeretem a lángost, nem nagy karikában.
Dagasztjuk, duplájára kelesztjük, 4- vagy öt egyenlő részre vágjuk. Gömbölyítjük és pihenni hagyjuk pár percig, majd formázzuk, bevágjuk, kb 1 órát tepsin kelesztjük. 220 fokon sü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRagut készítünk: Kizsírozott tűzálló tál aljára pár szelet bacon, rá egy vékony tésztaréteg, rá a kelragu baconkockákkal, rá egy tésztaréteg , ezt ismételjük, legfelülre tészta. H...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tarját apró kockára vágom és egy serpenyőben zsirjára sütöm, majd hozzáadom a szeletekre vágott csiperkét, összepirítom, rádobom a felaprított újhagymát, átforgatom, felöntöm a t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű