4 db burgonya (nagyobb)
2 evőkanál kukoricadara
1 teáskanál szezámmag
1 kk fűszerpaprika
2 gerezd fokhagyma
rozmaring ízlés szerint
2 ek olívaolaj
ételízesítő ízlés szerint
Meghámozzuk a krumplit és egyforma darabokra szeljük. Jól összekeverjük a kukoricadarával, szezámmaggal, pirospaprikával, ételízesítővel és az olajjal, tepsibe tesszük, majd beledobunk 2-3 gerezd fokhagymát és néhány szál friss rozmaringot. 230 fokon sütjük, amíg nem kap aranybarna színt (kb. 45 perc).
1. A lereszelt burgonyához hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól összedolgozzuk. 2. Ezután liszttel meghintett deszkán vékony rudakat formálunk belőle és hosszúkás darabokra fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, majd hosszában kettévágjuk, mindegyiket bevagdossuk vigyázva arra, hogy ne vágjuk át. Mennyiségtől függően egy jénait, vagy egy gáztepsit nagyon vékonyan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zellert felkockáztam, fűszereztem (majoranna, fokhagyma, Kotányi cukormentes fűszersó). A tepsit vékonyan kikentem oliva olajjal, beleöntöttem a fűszeres zellert és 200fokon légk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz újkrumplit alaposan megtisztítjuk, a héját ledörzsöljük. Ha nagyobb szemek, akkor ketté lehet vágni. Sós vízben éppen puhára főzzük. A sütőt előmelegítjük. Egy kerámia sütőf...
Elkészítési idő: 25 Nehézség: Könnyű