Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Levesbetét!!!!


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Levesbe gombócok: 5 evőkanál lenmagliszt, 5 evőkanál napraforgómagliszt, 1 tojás és annyi víz, hogy kemény tésztát kapjunk. Vizes kézzel gombócokat készítünk és mikor már már kész a leves csak akkor tesszük bele, kb. 5 perc főzés kis lángon és lezárjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nóra
Borsóleves nokedlivel
Borsóleves nokedlivel

Kevés melegített olajon a zöldségeket megdinszteljük a zöldborsó kivételével majd fűszerezzük és felengedjük meleg vízzel. Amikor már kellő puhaságú a zöldség de nem nagyon puha mé...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Tünde
Frissítő citromos karalábéleves
Frissítő citromos karalábéleves

A karalábét, a sárgarépát és a fehérrépát kockára, a halványító zellert picit vastagabb csíkokra vágjuk. Az apró kockára vágott vöröshagymát megdinszteljük az olajon, hozzáadjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Húsleves
Húsleves

Húsleves: A húsokat jól megmosom, majd felteszem főni, ha felforr takarékra teszem, hagyom egy fél óráig gyöngyözve főni, majd a habot leszedem róla. Hozzáadom a zöldséget, répát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Csontleves
Csontleves

A velőscsontok vágott felét alaposan bedörzsöljük sóval (így a főzés során benne marad a velő). Hideg vízben lassú tűzön elkezdjük főzni a csontokat. Időnként lehabozzuk...

Elkészítési idő: 195 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk