Levesbe gombócok: 5 evőkanál lenmagliszt, 5 evőkanál napraforgómagliszt, 1 tojás és annyi víz, hogy kemény tésztát kapjunk. Vizes kézzel gombócokat készítünk és mikor már már kész a leves csak akkor tesszük bele, kb. 5 perc főzés kis lángon és lezárjuk.
Kevés melegített olajon a zöldségeket megdinszteljük a zöldborsó kivételével majd fűszerezzük és felengedjük meleg vízzel. Amikor már kellő puhaságú a zöldség de nem nagyon puha mé...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesA karalábét, a sárgarépát és a fehérrépát kockára, a halványító zellert picit vastagabb csíkokra vágjuk. Az apró kockára vágott vöröshagymát megdinszteljük az olajon, hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHúsleves: A húsokat jól megmosom, majd felteszem főni, ha felforr takarékra teszem, hagyom egy fél óráig gyöngyözve főni, majd a habot leszedem róla. Hozzáadom a zöldséget, répát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA velőscsontok vágott felét alaposan bedörzsöljük sóval (így a főzés során benne marad a velő). Hideg vízben lassú tűzön elkezdjük főzni a csontokat. Időnként lehabozzuk...
Elkészítési idő: 195 perc Nehézség: Könnyű