Karamell:
- 3 ek víz,
- 120 g cukor,
- citromlé ízlés szerint Kb. 1/2
Krém:
- 2 tojás,
- 2 tojás sárgája,
- 6 ek cukor,
- 450 ml tej,
- 1 tk vanília kivonat,
- 1 csipet só
A sütőt előmelegítjük 180 ºC-ra. A tejet a vaníliarúddal épphogy felforraljuk, majd félretesszük.
Miközben a tej melegszik, elkészítjük a karamellt: egy vastag falú lábasba tesszük a cukrot, melegítjük, közben forgatjuk az edényt, hogy mindenhol egyenletesen barnuljon. Amikor már jól karamellizálódott a cukor, lehúzzuk a tűzről és óvatosan hozzákeverünk két evőkanál vizet, megállítva ezzel a karamellizálódás folyamatát. Hat szuflés tálka aljába igazságosan elosztjuk a karamellt.
Egy tálban kikeverjük a cukrot a tojásokkal és a tojássárgákkal, rászűrjük a felforralt tejet (a vaníliarúdra már nincs szükség) és a tálkákba öntjük a meglehetősen híg krémet.
Mélyebb tepsire helyezzük a tálkákat, a tálkák feléig felengedjük a tepsit vízzel és mehetnek is a sütőbe. Légkeverésre állítva körülbelül 35-40 perc alatt megszilárdul a krém. Amikor kész, a tálkákat kiszedjük a vizes tepsiből és fogyasztás előtt 30 percig hűlni hagyjuk. Tálaláskor a tálkákból tányérokra borítjuk a créme caramelt.
A hozzávalókat tésztává dolgozzuk, majd beletöltjük a kifli formákba. A formákat tepsire tesszük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 8 percig sütjük – közben figyeljük. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz eritritet elkeverem a kókusztejjel és egy kisebb, tetővel rendelkező üvegbe öntöm. Hozzáadom a chia magot és hűtőbe teszem előző este, hogy a szemek megduzzadjanak. Reggel megke...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyűi A meggybefőttet lecsöpögtetjük, és a levét is félretesszük. A hozzávalók kiméréséhez egy 2,5 dl-es börgét használunk. A mákot, a lisztet, és a porcukrot eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojással együtt belekeverjük a sütőport,és ízlés szerint tehetünk bele rumaromát,citromhéjat.Annyi lisztet adunk hozzá,hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk Fél cm vastagságú...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű