Karamell:
- 3 ek víz,
- 120 g cukor,
- citromlé ízlés szerint Kb. 1/2
Krém:
- 2 tojás,
- 2 tojás sárgája,
- 6 ek cukor,
- 450 ml tej,
- 1 tk vanília kivonat,
- 1 csipet só
A sütőt előmelegítjük 180 ºC-ra. A tejet a vaníliarúddal épphogy felforraljuk, majd félretesszük.
Miközben a tej melegszik, elkészítjük a karamellt: egy vastag falú lábasba tesszük a cukrot, melegítjük, közben forgatjuk az edényt, hogy mindenhol egyenletesen barnuljon. Amikor már jól karamellizálódott a cukor, lehúzzuk a tűzről és óvatosan hozzákeverünk két evőkanál vizet, megállítva ezzel a karamellizálódás folyamatát. Hat szuflés tálka aljába igazságosan elosztjuk a karamellt.
Egy tálban kikeverjük a cukrot a tojásokkal és a tojássárgákkal, rászűrjük a felforralt tejet (a vaníliarúdra már nincs szükség) és a tálkákba öntjük a meglehetősen híg krémet.
Mélyebb tepsire helyezzük a tálkákat, a tálkák feléig felengedjük a tepsit vízzel és mehetnek is a sütőbe. Légkeverésre állítva körülbelül 35-40 perc alatt megszilárdul a krém. Amikor kész, a tálkákat kiszedjük a vizes tepsiből és fogyasztás előtt 30 percig hűlni hagyjuk. Tálaláskor a tálkákból tányérokra borítjuk a créme caramelt.
A 6 tojásból a szokásos piskótatésztát készítünk A piskótát kizsírozott, kilisztezett nagy tepsiben sütjük meg, hogy csak egyujjnyi magas tésztát kapjunk, majd azon melegen kendő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót jól összedolgozzuk, kivajazott tálba tesszük, és zsírpapírral lefedjük, konyharuhával szorosan betakarjuk, és 1 napig hűtőben pihentetjük. Majd gőz fölött, 130...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darát, a lisztet, a tejet, a sót, a mazsolát és a citromhéjat habverővel összekeverjük, és legalább 1 órán át állni hagyjuk, hogy a dara megduzzadjon (de akár egy éjszakán át is...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAlmás pité Eta módra:-) Ma sütöttem ezt az egyszerű sütit,,,ahogy kihűlt máris fogyasztható,,,finom puha,,,e reci szerint sütöm az almás pitét már legalább 30 éve ,,,hagy kedveske...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű