- 60 dkg liszt,
- 20 dkg zsír vagy 25 dkg Ráma,
- 1/2 szalakáli,
- 1nagy ek só,
- 20 apróra reszelt trapista,
- 3 tojás,
- kevés tejföl
Csomómentesre gyúrom, és süthető!
Az élesztőt langyos tejben felfuttatom, a kis cukrot hozzáadom a tejhez.Egy nagyobb keverőtálba szórom a lisztet, rámorzsolom a vajat, rákanalazom a sót, hozzáadom a tejfölt. Amik...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Hozzáadjuk még a 3 tk sót, a szoba hőmérsékletű margarint, a tojás sárgáját. Alaposan kidagasztjuk, meleg helye...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta alapanyagait összegyúrni, 3 részre osztani, késfok vastagra nyújtani, és a töltelékkel megkenni. Felcsavarni, mint a beiglit. Hűtőbe tenni, másnap nagyon vékonyra szelni, é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEbből a mennyiségből kb. 30db pogácsa lesz.Én megdupláztam mindent,mert többre volt szükség :) A tejfölbe teszek egy kanál cukrot,összekeverem,és belemorzsolom az élesztőt,így fut...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes