- csirkemell -- 120 g
- bulgur -- 80 g
- citrom (leve) -- fél db
- petrezselyem -- fél csokor
- paradicsom -- 1 nagyobb darab
- fokhagyma -- 1 gerezd
- olívaolaj -- 1evőkanál
- víz -- 1,5 dl
- só, bors -- ízlés szerint
Feltesszük főni a vizet, majd amint forrni kezd, beletesszük a bulgurt, és 4-5 percig forraljuk. Levesszük a tűzről, majd lefedve fedő alatt állni hagyjuk, amíg teljesen felszívja a nedvességet és megpuhul.
Amíg a bulgur puhul, felaprítjuk a paradicsomot, a fokhagymát, a petrezselymet és kifacsarjuk a fél citromot. Mindezt összeforgatjuk a megpuhult bulgurral, borsozzuk, sózzuk.
A csirkemellet megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk, és arany barnára pirítjuk. Amíg a csirke sül, az 1 evőkanál olívaolajjal, fél citrom levével pácot készítünk, és ezzel forgatjuk össze a csirkehúst, amint az készen van. A csirkemellet a bulgur saláta tetejére tálaljuk.
Forgasd át a csirkemellkockákat fehéredésig a forró zsiradékon. Locsold meg őket a citromlével, és add hozzájuk a fűszereket. Folyamatos kevergetés mellett pirítsd őket ropogósra....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűlink
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldbabot sós vízben megfőzzük. (Akár mirelit babot is használhatunk) Szűrőbe tesszük és lecsöpögtetjük, hagyjuk kihűlni. A majonézt, a mustárt, a tejfölt és a citromlét összek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat apró darabkákra felkockázzuk. A tejfölt a majonézzel, sóval és a borssal elkeverjük. Egy kevés fehérborecettel és porcukorral ízesítjük. Egy tálban összekeverjük...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű