1 db kisebb sárgarépa
cukkini (kb. kétszer akkora, mint a répa)
2 egész tojás
fél bögre zabpehely
fél bögre teljes kiőrlésű tönköly liszt
3 evőkanál oliva olaj
1 kávés kanál só
2 kávés kanál sütő szódabikarbóna
10 dkg reszelt sajt (gouda, vagy trappista)
A sütőt 170 fokra előmelegítjük. A zöldségeket lereszeljük, a cukkinit levétől kinyomkodjuk. Minden összetevőt összekeverünk. Muffinformába töltjük és 20-25 perc alatt készre sütjük. (Ha ropogós széleket akarunk, a muffinformát kenjük ki pici vajjal és szórjuk be kevés parmezan sajttal.)Kivétel előtt tűpróba!! (Ne ragadjon a tészta!)
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, majd folyamatosan , óvatosan belekeverjük a többi alapanyagot. Szilikon formában 180 fokon kb 15-20 per...
Elkészítési idő:Előző este elkészítjük a tölteléket, rumba áztatjuk a mazsolát, a narancs és a citrom reszelt héjával együtt. Késsel felaprítjuk a diót és a mogyorót, megpirítjuk a fenyőmagot, és...
Elkészítési idő:Ezeket összedolgozzuk, hogy lágy tésztát kapjunk és kelesztjük kb. 40 percig. Aztán megint összedolgozzuk egy kicsit, és még 20 percig pihentetjük. 5 cipóra osztjuk és kis kerek la...
Elkészítési idő: 2h.(1h. kelés)