1 db kisebb sárgarépa
cukkini (kb. kétszer akkora, mint a répa)
2 egész tojás
fél bögre zabpehely
fél bögre teljes kiőrlésű tönköly liszt
3 evőkanál oliva olaj
1 kávés kanál só
2 kávés kanál sütő szódabikarbóna
10 dkg reszelt sajt (gouda, vagy trappista)
A sütőt 170 fokra előmelegítjük. A zöldségeket lereszeljük, a cukkinit levétől kinyomkodjuk. Minden összetevőt összekeverünk. Muffinformába töltjük és 20-25 perc alatt készre sütjük. (Ha ropogós széleket akarunk, a muffinformát kenjük ki pici vajjal és szórjuk be kevés parmezan sajttal.)Kivétel előtt tűpróba!! (Ne ragadjon a tészta!)
Az étkezési keményítőt először pici hideg tejjel, majd lassanként a többi tejet is hozzáadva csomómentesre elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot és felfőzzük. A végén, a tüzet elzárva,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gesztenyemasszát a kekszmorzsával, a vajjal és és rummal összedolgozzuk sima masszává. Egy 30×20 cm-es deszkára zsírpapírt teszünk és a masszát egyenletesen elkenjük rajta....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖntsük a mandulaitalt egy tálba, majd keverjük benne csomómentesre a keményítőt. Tegyük félre. A kókusztejet öntsük egy kis lábasba, melegítük fel, majd keverjük bele a mézet és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű