1 db kisebb sárgarépa
cukkini (kb. kétszer akkora, mint a répa)
2 egész tojás
fél bögre zabpehely
fél bögre teljes kiőrlésű tönköly liszt
3 evőkanál oliva olaj
1 kávés kanál só
2 kávés kanál sütő szódabikarbóna
10 dkg reszelt sajt (gouda, vagy trappista)
A sütőt 170 fokra előmelegítjük. A zöldségeket lereszeljük, a cukkinit levétől kinyomkodjuk. Minden összetevőt összekeverünk. Muffinformába töltjük és 20-25 perc alatt készre sütjük. (Ha ropogós széleket akarunk, a muffinformát kenjük ki pici vajjal és szórjuk be kevés parmezan sajttal.)Kivétel előtt tűpróba!! (Ne ragadjon a tészta!)
elkészítés A tészta anyagait összegyúrjuk. 3 részre osztjuk. (Annyi tej kell hozzá, hogy összeálljon a tésztánk.) Lisztezett deszkán tepsi nagyságúra nyújtjuk az elsőt. Vajazo...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA liszteket, a porcukrot, a csipet sót és a vaníliás cukrot összekeverjük. A szoba hőmérsékletű margarinnal vagy vajjal alaposan elmorzsoljuk (ha van késes aprítónk, tökéletesen el...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat felolvasztjuk, és hagyjuk forrni, mikor nem halljuk többet a sistergést, a vaj színe is megváltozik, elkészült a "beurre noisette". Tegyük félre. Keverd össze a száraz ele...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta alapanyagait összegyúrjuk és kettéosztjuk, majd fél órát pihentetjük. A krém összetevőit is összekeverjük kivéve a tojásfehérjét, mert abból kemény habot készítünk és f...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű