4,5 dkg zabpehelyliszt
1,5 dkg tönköly finomliszt
5 dkg nyírfacukor/7 dkg eritrit porrá őrölve
1 csipet só
5 tojás (szobahőmérsékletű)
1 kk. vaníliaesszencia (ha nincs, akkor vaníliapor vagy 1 vaníliarúd kikapargatott magjai)
Előmelegítjük a sütőt légkeveréses 175 fokra, egy tepsibe sütőpapírt szabok (lehetőleg ne kunkorodjon fel az oldalaknál, hanem szépen feküdjön fel a tepsire).
Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig a porcukorral szinte fehéredésig habosítjuk.
Kis adagokban hozzákeverjük a lisztet, a tojásfehérje negyedével fellazítjuk ezt a masszát, majd óvatosan beleforgatjuk a maradék fehérjehabot.
Ezt a masszát beletöltjük a habzsákba (vagy egy uzsonnás zacskóba, aminek töltés után az egyik sarkára 1 cm-es lyukat vágunk), és kb. 12-13 cm-es csíkokat nyomunk ki belőle egymás mellé.
Sütés:
Légkeveréses 175 fokon sütöttem 3 percig, majd 3 percig légkeveréses 150 fokon, ekkor megfordítottam a tepsit, és még 3 percig sütöttem. Míg aranyszínű nem lett.
Eloszor sutunk egy piskota lapot a 4 tojasbol A tojasfeherjeket kemeny habba verjuk A sargakat habosra kavarjuk a cukorral, hozzaadjuk a vizet, utana kanalankent a sutoporral e...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA tojást a cukorral jól elkeverjük, hozzáadjuk az olajat, és ezzel is elkeverjük. Ezután mehet bele a szódabikarbónával és fahéjjal elkevert liszt. A tejföllel kissé fellazítjuk, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA folyadékokat beleöntjük a dagasztótálba, beleszórjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót, az olajat. Bedagasztjuk a tésztát....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskóta 5 tojásból bambuszrost lisztes verzió (nem kell magasnak lennie, én a gáztepsiben sütötte), amit kb 4*3 cm-es darabokra csíkoztam és vaníliaaromás tejben(mandulatej, lakt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz