4,5 dkg zabpehelyliszt
1,5 dkg tönköly finomliszt
5 dkg nyírfacukor/7 dkg eritrit porrá őrölve
1 csipet só
5 tojás (szobahőmérsékletű)
1 kk. vaníliaesszencia (ha nincs, akkor vaníliapor vagy 1 vaníliarúd kikapargatott magjai)
Előmelegítjük a sütőt légkeveréses 175 fokra, egy tepsibe sütőpapírt szabok (lehetőleg ne kunkorodjon fel az oldalaknál, hanem szépen feküdjön fel a tepsire).
Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig a porcukorral szinte fehéredésig habosítjuk.
Kis adagokban hozzákeverjük a lisztet, a tojásfehérje negyedével fellazítjuk ezt a masszát, majd óvatosan beleforgatjuk a maradék fehérjehabot.
Ezt a masszát beletöltjük a habzsákba (vagy egy uzsonnás zacskóba, aminek töltés után az egyik sarkára 1 cm-es lyukat vágunk), és kb. 12-13 cm-es csíkokat nyomunk ki belőle egymás mellé.
Sütés:
Légkeveréses 175 fokon sütöttem 3 percig, majd 3 percig légkeveréses 150 fokon, ekkor megfordítottam a tepsit, és még 3 percig sütöttem. Míg aranyszínű nem lett.
A lisztben elkeverjük a sütőport, mejd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a tésztát összeállítjuk. A kész tésztát négy részre osztjuk, majd a részeket...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet keverjük össze a sütőporral, és a reszelt citromhéjjal, majd adjuk hozzá a feldarabolt hideg vajat, és az ujjbegyünkkel kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLépés 1 A csokoládét megolvasztom Lépés 2 A tojást felverem a cukorral Lépés 3 A cukkinit meghámozom, lereszelem, majd belekeverem a felvert tojásba. Hozzákeverem a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverjük a sütőporral és egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a felkockázott, hideg vajat. Ezután elkezdjük összemorzsolni, majd amikor már kellően morzsalékos, hozzáke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű