Családireceptkönyv.hu

Zöldborsó leves


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 5-6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


200g csirkehús,
300g zöldborsó,
120g sárgarépa,
150g zöldség,
20g só,
20g őrölt feketebors,
40g zsír (olaj),
40g fűszerpaprika,
1 evőkanál liszt,
80g vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1cs petrezselyem zöldje.

Elkészítés:


A csirkehúst, a sóval feltesszük két liter vízben főni. Fél óra múlva hozzáadjuk a karikákra vágott sárgarépát és gyökeret, majd további 15 perc múlva a zöldborsót. Mikor megpuhult, készítünk egy világos rántást a zsírból (olajból), a lisztből, finomra vágott hagymából, zúzott fokhagymából, paprikából. Ezzel rántom be a levest, ízlés szerint csipetkét, vagy egyéb aprótésztát tehetünk bele.

Zöldborsó leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Márti
Tárkonyos raguleves
Tárkonyos raguleves

A felkockázott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, rádobjuk a felkockázott húst, majd kb. az egyformára vágott zöldségeket. Együtt dinszteljük, majd sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a tárko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Diós medvehagymaleves
Diós medvehagymaleves

A medvehagymát megmossuk, lecsöpögtetjük, és apróra vágjuk. A krumplit megpucoljuk, apróra kockázzuk. A hagymát megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk. Olajon megfuttatjuk, ha kez...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tárkonyos csirkeragu leves
Tárkonyos csirkeragu leves

A csirkemelleket, és a répákat, zellert felkockázzuk. A vajat felolvasztjuk egy lábasban, és a zöldségeket megpirítjuk rajta. Vöröshagymát aprítunk. A hagymát rádobjuk, és a fel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk