200g csirkehús,
300g zöldborsó,
120g sárgarépa,
150g zöldség,
20g só,
20g őrölt feketebors,
40g zsír (olaj),
40g fűszerpaprika,
1 evőkanál liszt,
80g vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1cs petrezselyem zöldje.
A csirkehúst, a sóval feltesszük két liter vízben főni. Fél óra múlva hozzáadjuk a karikákra vágott sárgarépát és gyökeret, majd további 15 perc múlva a zöldborsót. Mikor megpuhult, készítünk egy világos rántást a zsírból (olajból), a lisztből, finomra vágott hagymából, zúzott fokhagymából, paprikából. Ezzel rántom be a levest, ízlés szerint csipetkét, vagy egyéb aprótésztát tehetünk bele.
Felforralunk 4 dl vizet, és beledobjuk a mézeskalácsfűszert, valamint a narancs és a citrom héját. Kb. 5 percig főzzük, majd félretesszük. Meghámozzuk az almát, tetszés szerint d...
Elkészítési idő: 30 percHa csak pontyot kapunk, az sem baj, alaplének tökéletes! Kb. 6 liter vízbe feltesszük főni a megmosott, tisztított haldarabokat. Fejből a keserűfogat, a kopoltyút és a szemeket ve...
Elkészítési idő:1. A babot a zöldségekkel, a hagymával, a sóval megpároljuk kis energián és a zöld jelzés közepéig melegítjük. 2. Rátesszük az olajat, a lisztet, a paprikát, és alaposan elkeve...
Elkészítési idő:Egy hagymát apróra vágtam, kevés olajon megpároltam. Két karalábét felkockáztam, 4 kisebb sárgarépát és egy petrezselymet felkarikáztam. Rádobtam a hagymára, kb 10 percig még párol...
Elkészítési idő: 50perc