Személyenként 1 nagy (15 dkg-os) borízű alma.
Bundázáshoz: 3 dl tej, 15 dkg sima liszt, 2 tojás, 2 evőkanálnyi olaj, 1 kanál cukor, késhegynyi só.
Kisütéshez: 15-20 dkg zsír vagy olaj.
Elkészítjük a bundázó tésztát: a lisztet kis tálba tesszük. A tejet a tojások sárgájával habverővel jól elkeverjük, a lisztre öntjük, hozzáadjuk a cukrot, sót és az egészet habverővel simára eldolgozzuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, óvatosan a tésztához keverjük, végül a tésztába belekeverjük az olajat. Az almákat meghámozzuk, 1 cm vastagságú korongokra felszeleteljük, és a korongok közepéből a magházat kis, kerek szúróval vagy tiszta gyűszűvel kiszúrjuk. Az almakorongokat kissé megcukrozzuk vagy pár percig befőtt lében tartjuk. A zsírt megforrósítjuk, az almaszeleteket villára szúrva, megmártjuk az elkészített tésztában és annyi forró zsírba helyezzük, hogy a szeletek úszhassanak benne. Amikor az alma bundája pirulni kezd, kissé mérsékeljük a hevítést, hogy az alma átsülhessen. A megpirult almát megfordítjuk és a másik oldalát is világosra sütjük. Papírszalvétával letakart sütőlapra szedjük, nagyon enyhén fahéjas cukorral (vagy vaníliás cukorral) meghintjük, frissen tálaljuk. Nem túl érett, félbevágott őszi- és sárgabarackot is süthetünk hasonló módon.
Nagyon finom és pillanatok alatt összedobható édesség, csak ajánlani tudom!
A sütőt 200 fokra kapcsoljuk. A hozzávalókat csomómentesre összekeverjük. Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát. Vastagabb almaszeletekkel jól megrakjuk a tetejét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKét dl langyos tejbe teszünk egy evőkanál cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Amíg megkel, egy nagyobb tálba beleborítjuk a lisztet, csipetnyi sót, két evőkanál cukrot, két ev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy 32*26 cm-es tepsi (tál, amink van) alját kitesszük kekszekkel. Nekem ebbe a tepsibe pont elfértek a kekszek, mégpedig 18. 5 dl tejet elkezdünk forralni. Közben a vaníliás pu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőporos lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzákeverjük a cukrot, majd a tojássárgával tésztává gyúrjuk, ha kell még tejföllel lazíthatjuk. 15 percre tegyük a hűtőbe, de akár aká...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: Könnyű