Tészta:
1 kg liszt
3 dl olvasztott méz
3 dl tej
30 dkg cukor
6 dkg margarin,2 dkg szalakáli
,fűszerek,citrom leve és héja, 5 toji sárgája
Máz:
5 tojás fehérje
30 dkg cukor
A hozzávalókból tésztát gyúrunk,diónyi golyókat formázunk,sütjük-
A tojásfehérjét gőz felett habbá verjük a cukorral, a kisült puszedlit beleforgatjuk,egy éjszaka alatt megszárítjuk.
Ha van plusz tojásfehérjém,akkor több habot készítek hozzá,mert jó habosan szeretjük.
Már a sütés után puha,fincsi.
A puha vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sót és a tojást. A lisztet elkeverjük a sütőporral, amire ráöntjük a citromlevet és az egészet összekeverjük a vajas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a sütőporral összekeverjük, hozzáadjuk a kefírt, olajat, porcukrot és a tojást. Jól összedolgozzuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A tetejére ízlés szerint rászór...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejben felolvasztjuk a margarint, a cukrot összekeverjük a kakaóval, majd a tejes margarint és a cukros kakaót összekeverjük. Beletesszük a rumaromát, majd hozzákeverjük a vaníli...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső réteg: 3 tojásfehérjét habbá verjük, 3 evőkanál cukoral 3 tojássárgáját hozzá adjuk. 1 csomag zselatint 1,5 dl vízzel felfőzzük, és langyosan hozzákeverjük a tojásos habhoz...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz