Tészta:
1 kg liszt
3 dl olvasztott méz
3 dl tej
30 dkg cukor
6 dkg margarin,2 dkg szalakáli
,fűszerek,citrom leve és héja, 5 toji sárgája
Máz:
5 tojás fehérje
30 dkg cukor
A hozzávalókból tésztát gyúrunk,diónyi golyókat formázunk,sütjük-
A tojásfehérjét gőz felett habbá verjük a cukorral, a kisült puszedlit beleforgatjuk,egy éjszaka alatt megszárítjuk.
Ha van plusz tojásfehérjém,akkor több habot készítek hozzá,mert jó habosan szeretjük.
Már a sütés után puha,fincsi.
A sárgabarackok harmadát nagyon kevés (1 evőkanál) cukorral lábasba teszem, tűzre teszem, kevergetem és felforralom, majd botmixerrel pépesítem. A végeredmény egy enyhén édes, fris...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 150°C-ra, a sütőformát kibéleljük sütőpapírral úgy, hogy a széleken 10-10 cm-t túllógjon. A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a durvára vágot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból linzertésztát gyúrunk, 3 – 4 mm vastagságúra nyújtjuk és cakkos szaggatóval kiszaggatjuk. Minden 2. -t gyűszűvel vagy kis pici kör formával kiszúrjuk. Felvert...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKimértem és összekevertem a szárazakat, egy másik tálba beleütöttem a tojást és a cukrokat, egy mérőedénybe kimértem az olajat és a tejfölt majd összekevertem, egy közepes tepsit k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű