a tésztához: 60 dkg liszt,
30 dkg margarin,
20 dkg cukor,
1 dkg élesztő,
csipet sütőpor,
2 kanál rum.
Gesztenye töltelék:
Hozzávalók: 25 dkg gesztenye massza, 3 evőkanál rum, 5 dkg margarin, 1 evőkanál kakaó, 10 dkg porcukor, 1 dl víz, 10 dkg cukrozott gyümölcs, 10 dkg meggybefőtt.
A hozzávalókat összegyúrjuk, kicsit pihentetjük, majd kinyújtjuk. Nagyobb pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, majd dió, mák vagy gesztenye töltelékkel töltjük. Vigyázzunk, a hajtás alulra kerüljön! A kis tekercsekre ujjal kétoldalt mélyedéseket nyomunk, hogy pólyás baba jellege legyen. Tojással megkenjük, majd mérsékelt sütőben sütjük. Dió, mák töltelék a flódninál található.
A hozzávalókat géppel jól kikeverjük, majd beleadjuk a lecsepegtetett, kimagozott, összevágott meggybefőttet és a cukrozott gyümölcsöt
Az almát lereszelem, a fahéjjal és a vaníliás cukorral összekeverem. A többi hozzávalót összekeverem simán fakanállal és enyhén kivajazott tepsibe tesszük a tészta felét, majd az a...
Elkészítési idő:4 db tojásból piskótát készítettem,2 evőkanál rizsliszt és 2 evőkanál kókuszliszttel, 4 kanál eritrittel, pici sütőporral. Felét a tepsibe öntöttem, majd a másik feléhez 1 evőkanál...
Elkészítési idő: 1 óraA barackot kockákra vágjuk. A töltelékhez, a túrót elkeverjük a vaníliás cukorral, két tojás sárgájával, reszelt citromhéjjal és 10 dkg porcukorral. A vajat elmorzsoljuk a sütő...
Elkészítési idő: