a tésztához: 60 dkg liszt,
30 dkg margarin,
20 dkg cukor,
1 dkg élesztő,
csipet sütőpor,
2 kanál rum.
Gesztenye töltelék:
Hozzávalók: 25 dkg gesztenye massza, 3 evőkanál rum, 5 dkg margarin, 1 evőkanál kakaó, 10 dkg porcukor, 1 dl víz, 10 dkg cukrozott gyümölcs, 10 dkg meggybefőtt.
A hozzávalókat összegyúrjuk, kicsit pihentetjük, majd kinyújtjuk. Nagyobb pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, majd dió, mák vagy gesztenye töltelékkel töltjük. Vigyázzunk, a hajtás alulra kerüljön! A kis tekercsekre ujjal kétoldalt mélyedéseket nyomunk, hogy pólyás baba jellege legyen. Tojással megkenjük, majd mérsékelt sütőben sütjük. Dió, mák töltelék a flódninál található.
A hozzávalókat géppel jól kikeverjük, majd beleadjuk a lecsepegtetett, kimagozott, összevágott meggybefőttet és a cukrozott gyümölcsöt
1. A langyos cukros tejben megfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a liszthez, sóhoz és tojáshoz. Végül az olvasztott margarint is hozzáadjuk és jól összegyúrjuk. Hagyjuk megkeln...
Elkészítési idő:A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, ami nagyon hamar összeáll. Jó állagú, jól nyújtható tésztát kell kapni. Ha valakinek szükséges még hozzá liszt, kis adagokban tehet még bele...
Elkészítési idő:A tésztához 4 evőkanál tejben feloldjuk a szalalkálit. A tojások sárgáját 30 dkg porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a margarint és a feloldott szalalkálit. Jól kikavarjuk, vé...
Elkészítési idő: 60 percElkészítés: Egy tálban a lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, majd langyos tejben oldott élesztővel, a tojások sárgájával a porcukor és a só hozzáadásával tésztát gyúrunk. Ebből...
Elkészítési idő: