menu

Családireceptkönyv.hu

Kindli (mákos, diós, vagy gesztenyés)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


a tésztához: 60 dkg liszt,
30 dkg margarin,
20 dkg cukor,
1 dkg élesztő,
csipet sütőpor,
2 kanál rum.
Gesztenye töltelék:
Hozzávalók: 25 dkg gesztenye massza, 3 evőkanál rum, 5 dkg margarin, 1 evőkanál kakaó, 10 dkg porcukor, 1 dl víz, 10 dkg cukrozott gyümölcs, 10 dkg meggybefőtt.

Elkészítés:


A hozzávalókat összegyúrjuk, kicsit pihentetjük, majd kinyújtjuk. Nagyobb pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, majd dió, mák vagy gesztenye töltelékkel töltjük. Vigyázzunk, a hajtás alulra kerüljön! A kis tekercsekre ujjal kétoldalt mélyedéseket nyomunk, hogy pólyás baba jellege legyen. Tojással megkenjük, majd mérsékelt sütőben sütjük. Dió, mák töltelék a flódninál található.

Trükkök, tippek, praktikák:


A hozzávalókat géppel jól kikeverjük, majd beleadjuk a lecsepegtetett, kimagozott, összevágott meggybefőttet és a cukrozott gyümölcsöt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ruman Imre
Túrós-pudingos
Túrós-pudingos

A pudingport a szokásos módon megfőzöm a tejjel és 8 ek cukorral. Ha kész rögtön elkeverem benne a margarint. A túrót áttöröm 4 ek cukorral és a vaníliás cukorral és 5-10 szem dar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anikó
Grízes bögrés almás
Grízes bögrés almás

A grízt, a lisztet, a cukrot, a felvert tojásokat, a kefirt és a sütőport összekeverjük, letakarjuk és 30 percre hűtőbe tesszük. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, vagy apróra vágj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fitnesz túrótorta
Fitnesz túrótorta

A krémtúrót és „darabos” túrót kézi mixerrel összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a 4 evőkanál joghurtot és a pudingport. Ha már a krém kellően krémes, folyamatos turmixolás mellett egyenk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrós ribizlis fészek
Túrós ribizlis fészek

Először a kovászt készítjük el: a langyos tejbe beletesszük a cukrot, egy evőkanál búza finomlisztet, rumot, belemorzsoljuk az élesztőt és negyed óra alatt felfuttatjuk. A búza fi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk