Családireceptkönyv.hu

Kindli (mákos, diós, vagy gesztenyés)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


a tésztához: 60 dkg liszt,
30 dkg margarin,
20 dkg cukor,
1 dkg élesztő,
csipet sütőpor,
2 kanál rum.
Gesztenye töltelék:
Hozzávalók: 25 dkg gesztenye massza, 3 evőkanál rum, 5 dkg margarin, 1 evőkanál kakaó, 10 dkg porcukor, 1 dl víz, 10 dkg cukrozott gyümölcs, 10 dkg meggybefőtt.

Elkészítés:


A hozzávalókat összegyúrjuk, kicsit pihentetjük, majd kinyújtjuk. Nagyobb pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, majd dió, mák vagy gesztenye töltelékkel töltjük. Vigyázzunk, a hajtás alulra kerüljön! A kis tekercsekre ujjal kétoldalt mélyedéseket nyomunk, hogy pólyás baba jellege legyen. Tojással megkenjük, majd mérsékelt sütőben sütjük. Dió, mák töltelék a flódninál található.

Trükkök, tippek, praktikák:


A hozzávalókat géppel jól kikeverjük, majd beleadjuk a lecsepegtetett, kimagozott, összevágott meggybefőttet és a cukrozott gyümölcsöt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Narancsos csokis muffin
Narancsos csokis muffin

A puha vajat és a cukrot habosra keverjük, hozzáütjük a két tojást és jól eldolgozzuk. A lisztet, a kakaót és a sütőport összekeverjük. Ráöntjük a vajas alapra, majd elkeverjük,...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Diós - Bécsi kocka - OK
Diós - Bécsi kocka - OK

1. A lisztben elmorzsolom a margarint. 2. Hozzáadom a cukrot, a darált diót, a citrom reszelt héját és a fahéjat. 3. A tésztát összegyúrom, majd 20 percet pihentetem. 4...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gergő
Kókusz linzer
Kókusz linzer

A hozzávalókból gyönge tésztát kapunk, lisztezett deszkán pogácsának szaggatjuk és sütés után lekvárral összeragasztjuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Palacsinta - Habos-diós rakott palacsinta
Palacsinta - Habos-diós rakott palacsinta

1. Vastag palacsintákat sütünk, melyek tésztájába reszelt citromhéjat keverünk. 2. Megpirítjuk a diót, és durvára törjük. 3. Jó kemény habot verünk a tojásfehérjékből és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk