a tésztához: 60 dkg liszt,
30 dkg margarin,
20 dkg cukor,
1 dkg élesztő,
csipet sütőpor,
2 kanál rum.
Gesztenye töltelék:
Hozzávalók: 25 dkg gesztenye massza, 3 evőkanál rum, 5 dkg margarin, 1 evőkanál kakaó, 10 dkg porcukor, 1 dl víz, 10 dkg cukrozott gyümölcs, 10 dkg meggybefőtt.
A hozzávalókat összegyúrjuk, kicsit pihentetjük, majd kinyújtjuk. Nagyobb pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, majd dió, mák vagy gesztenye töltelékkel töltjük. Vigyázzunk, a hajtás alulra kerüljön! A kis tekercsekre ujjal kétoldalt mélyedéseket nyomunk, hogy pólyás baba jellege legyen. Tojással megkenjük, majd mérsékelt sütőben sütjük. Dió, mák töltelék a flódninál található.
A hozzávalókat géppel jól kikeverjük, majd beleadjuk a lecsepegtetett, kimagozott, összevágott meggybefőttet és a cukrozott gyümölcsöt
Elkészítés 1A leveles tésztát kinyújtjuk kb. 50x50 cm-re. 2Elvágjuk félbe, majd olvasztott vajjal megkenjük az egyik felét. 3A másikkal pedig befedjük. Én elfordítottam és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, vaníliás cukrot, kakaót és cukrot elkeverjük, majd a szobahőmérsékletű vajjal, tejjel és tojás sárgájával összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és 1 órára hűtőbe tesszük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat simára keverjük, kicsit állni hagyjuk, és már süthetjük is. Egyszerre mindig 1 db-ot, kisméretü sütőben.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy serpenyőbe beletesszük a mézet és a vajat, ezt összeolvasztjuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a szitált porcukrot, és a fűszereket: fahéjt, szegfűszeget, gyömbért, és mézes fűszer...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz