Sastojci:
Testo :
2,5 šolje brašna
1 šolja mleka
1 šolja omekšalog putera
1/4 kocke kvasca
malo soli
malo šećera
Fil :
1/2 kg suvih smokava
1,5 dl vode
100 grama mlevenih oraha
Način pripreme:
Od navedene količine mlakog mleka odvojiti 4-5 kašika, staviti kvasac sa kašičicom šećera i pustiti da nadođe. Umutiti puter, dodati mleko sa kvascem, staviti so, šećer i dodavati brašno dok se ne dobije glatko testo.
Testo ne treba da bude ni mekano ni previše tvrdo. Pustiti ga da nadođe. Za to vreme praviti fil. Iseckati smokve, dodati vodu, šećer, orahe i kuvati fil na tihoj vatri dok se ne dobije gusta jednolična masa. Od testa razvući tri tanke kore, jednu po jednu. Debljina kora treba da bude oko 5 milimetara. Filovati kore, saviti u štrudle, premazati uljem i peći.
Smokve su veoma slatke, tako da nije potrebno posipati prah šećerom, ali može - zavisi od ukusa. Štrudla je veoma ukusna, hranljiva i zdrava. Za razliku od ostalih štrudli, nema jaja.
Tvaroh, Heru (já jí nastrouhám) a mouku zpracujeme na těsto. Jde to velmi dobře, vyválíme plát, vykrájíme kolečka a doprostřed dáme náplň, kterou máme rádi a kterou si ochutíme, ja...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt kevés cukros langyos tejben felfuttatjuk, a többi tejben feloldjuk a maradék cukrot. A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, hályagosra dagasztjuk, laza rétestészta je...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A tejet, a margarint és a cukrot felmelegítjük (de nem forraljuk). ◾️A lisztet és az élesztőt kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a sót és végül a tejet. ◾️Egy fakanál segíts...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűA száraz anyagokat az edénybe összekevertem, majd a közepébe öntöttem a cukros tejben felfuttatott élesztőt és a tejszínhabot az elkevert tojásokkal. Jól kidagasztottam még szórtam...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes