menu

Családireceptkönyv.hu

Štrudla sa smokvama


Írta:

Elk. idő: 2
Adag: 5-6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Sastojci:
Testo :
 2,5 šolje brašna
 1 šolja mleka
 1 šolja omekšalog putera
 1/4 kocke kvasca
 malo soli
 malo šećera
Fil :
 1/2 kg suvih smokava
 1,5 dl vode
 100 grama mlevenih oraha

Elkészítés:


Način pripreme:
Od navedene količine mlakog mleka odvojiti 4-5 kašika, staviti kvasac sa kašičicom šećera i pustiti da nadođe. Umutiti puter, dodati mleko sa kvascem, staviti so, šećer i dodavati brašno dok se ne dobije glatko testo.
Testo ne treba da bude ni mekano ni previše tvrdo. Pustiti ga da nadođe. Za to vreme praviti fil. Iseckati smokve, dodati vodu, šećer, orahe i kuvati fil na tihoj vatri dok se ne dobije gusta jednolična masa. Od testa razvući tri tanke kore, jednu po jednu. Debljina kora treba da bude oko 5 milimetara. Filovati kore, saviti u štrudle, premazati uljem i peći.
Smokve su veoma slatke, tako da nije potrebno posipati prah šećerom, ali može - zavisi od ukusa. Štrudla je veoma ukusna, hranljiva i zdrava. Za razliku od ostalih štrudli, nema jaja.

Štrudla sa smokvama

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fánk
Fánk

Az élesztőt összemorzsoljuk, és a langyos tejbe tesszük, majd jól eldolgozzuk benne. Ezután hozzáadjuk a lisztet, sót, kristálycukrot, étolajat és a tojást. Nokedli sűrűségű tés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Húsvéti kalács
Húsvéti kalács

Lehet géppel vagy akár kézzel is dagasztani. Gépbe egyszerűen csak belemérjük a szoba hőmérsékletű hozzávalókat. Kézzel történő dagasztáskor tálba mérjük a lisztet, elkeverjük a...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Tuti finom kalács
Tuti finom kalács

Az élesztőt felfuttatom langyos cukrozott tejbe, az átszitált liszthez hozzá adom a pici sót, felfuttatott élesztőt s tojások sárgáját és langyos tejjel bedagasztom,,,kalács tészta...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Kelt ostoros rétes
Kelt ostoros rétes

A tésztához valókat kenyérsütőgépbe rakjuk (sorrend: tej, olaj, tojás, liszt, só, cukor, élesztő) és a dagasztó programot elindítjuk, ami majd a kelesztést is elvégzi. Ha van a gép...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk