Sastojci:
Testo :
2,5 šolje brašna
1 šolja mleka
1 šolja omekšalog putera
1/4 kocke kvasca
malo soli
malo šećera
Fil :
1/2 kg suvih smokava
1,5 dl vode
100 grama mlevenih oraha
Način pripreme:
Od navedene količine mlakog mleka odvojiti 4-5 kašika, staviti kvasac sa kašičicom šećera i pustiti da nadođe. Umutiti puter, dodati mleko sa kvascem, staviti so, šećer i dodavati brašno dok se ne dobije glatko testo.
Testo ne treba da bude ni mekano ni previše tvrdo. Pustiti ga da nadođe. Za to vreme praviti fil. Iseckati smokve, dodati vodu, šećer, orahe i kuvati fil na tihoj vatri dok se ne dobije gusta jednolična masa. Od testa razvući tri tanke kore, jednu po jednu. Debljina kora treba da bude oko 5 milimetara. Filovati kore, saviti u štrudle, premazati uljem i peći.
Smokve su veoma slatke, tako da nije potrebno posipati prah šećerom, ali može - zavisi od ukusa. Štrudla je veoma ukusna, hranljiva i zdrava. Za razliku od ostalih štrudli, nema jaja.
Minden hozzávalót (a kakaópor kivételével) belemérek a dagasztótálba, és legalább 15 percig hagyom dolgozni a masinát. Az élesztőt nem kell felfuttatni, lesz elég ideje a kész tész...
Elkészítési idő: 3 ó Nehézség: KözepesLangyos tejben elkeverjük a cukrot, az élesztőt, 2 kanál lisztet, és jó 10 percig állni hagyjuk. Hozzáadjuk a sót, az olajat s fokozatosan a lisztet. Dagasztjuk, kelesztjük. Közben...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet mélyebb tálba szitáljuk, belemorzsoljuk az élesztőt, ráöntünk egy dl langyos cukros tejet és hagyjuk felfutni, körülbelül 10 perc. Miután az élesztő felfutott, a többi ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKidagasztjuk,de a vajat csak akkor adjuk hozzá,mikor már egynemű a tészta. Kétfelé vesszük a tésztát és egyik feléhez hozzákeverünk 4 tk kakaót,1 tk cukrot és egy kortynyi tejet,m...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz