A tésztához:
- 40 dkg liszt,
- 1/2 cs. sütőpor,
- 2 tojás sárgája,
- 2 ek. cukor,
- pici só,
- 25 dkg ráma,
- 1 pohár tejföl
Töltelékhez:
- 1 1/2 kg alma,
- 5-7 ek cukor, /almától és ízléstől függően/
- 2 cs.vaniliáscukor,
- fahéj ízlés szerint
- 1 cs vaníliás pudingpor
A hozzávalókat összegyúrjuk, közepes keménységű, jól nyújtható tésztát kapunk, és elfelezzük. Egyik fele az alja, a másik fele a teteje lesz.
az alsó lapot megszórom zsemlyemorzsával.Erre teszem az almás tölteléket.
Az almát lereszelem, levét jól kinyomkodom, az alma levével megfőzöm a pudingot, majd összekeverem őket, így teszem a tésztára. Beborítom a másik lappal, tetejét lekenem tojás fehérjével, és előmelegített sütőben közepes hőfokon készre sütöm.
Mivel a család úgy szereti, ha vékony a tészta, és sok a töltelék, a másfél kiló almát megtisztítva mérem.
Az epret megmossuk és felezzük. A töltelék hozzávalót egy evőkanál búzadara kivételével kikeverjük. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Lisztezett munkafel...
Elkészítési idő:A tejbe tettem a vajat, mikróban meglangyosítottam, majd addig kevergettem, míg a vaj felolvadt. A robotgép keverőtáljába öntöttem a langyos vajas tejet, beleütöttem a tojást, hoz...
Elkészítési idő:az almát nem párolom, csak cukrozom, fahéjjal ízesítem, állni hagyom, majd jól kicsavarom\./ Az első tésztalapra zsemlemorzsát szórok,rásimítom a kinyomkodott almát, befedem a más...
Elkészítési idő:1. A tejet egy nagy edénybe öntjük, a tűzhelyre tesszük és kis lángra kapcsoljuk. 2. Habverővel (elektromos) fehéredésig keverjük a tojásokat a cukorral, és az edénybe öntjük....
Elkészítési idő: