A tésztához:
- 40 dkg liszt,
- 1/2 cs. sütőpor,
- 2 tojás sárgája,
- 2 ek. cukor,
- pici só,
- 25 dkg ráma,
- 1 pohár tejföl
Töltelékhez:
- 1 1/2 kg alma,
- 5-7 ek cukor, /almától és ízléstől függően/
- 2 cs.vaniliáscukor,
- fahéj ízlés szerint
- 1 cs vaníliás pudingpor
A hozzávalókat összegyúrjuk, közepes keménységű, jól nyújtható tésztát kapunk, és elfelezzük. Egyik fele az alja, a másik fele a teteje lesz.
az alsó lapot megszórom zsemlyemorzsával.Erre teszem az almás tölteléket.
Az almát lereszelem, levét jól kinyomkodom, az alma levével megfőzöm a pudingot, majd összekeverem őket, így teszem a tésztára. Beborítom a másik lappal, tetejét lekenem tojás fehérjével, és előmelegített sütőben közepes hőfokon készre sütöm.
Mivel a család úgy szereti, ha vékony a tészta, és sok a töltelék, a másfél kiló almát megtisztítva mérem.
Szikkadt kenyeremet falatokra aprítom. Az édesítős tejet meglangyosítom, rácsurgatom a "gubára", kicsit átforgatom, hogy az édes-langyos tejci mindenhol érje. A többi hozzávalót...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz anyagokat összekeverjük, majd mehet bele a a répa az olaj és a tej is. Kis tálkákba vagy bögrébe rakjuk, és mikróban sütjük a tálkába rakott mennyiségtől függően 2-3 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejet, a mézet, a tojást, a szódabikarbónát, a cukrot és a vajat egy edényben 3-4 percig főzzük, amíg elkezd barnulni a keverék. 2. Ha kész, kihűtjük, és a liszttel összeg...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Az 5 dkg földimogyorót daráljuk le, és keverjük össze a többi hozzávalóval. 2. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tegyünk apró halmokat a tésztából. 3. A maradék földimogyo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű