A tésztához:
- 40 dkg liszt,
- 1/2 cs. sütőpor,
- 2 tojás sárgája,
- 2 ek. cukor,
- pici só,
- 25 dkg ráma,
- 1 pohár tejföl
Töltelékhez:
- 1 1/2 kg alma,
- 5-7 ek cukor, /almától és ízléstől függően/
- 2 cs.vaniliáscukor,
- fahéj ízlés szerint
- 1 cs vaníliás pudingpor
A hozzávalókat összegyúrjuk, közepes keménységű, jól nyújtható tésztát kapunk, és elfelezzük. Egyik fele az alja, a másik fele a teteje lesz.
az alsó lapot megszórom zsemlyemorzsával.Erre teszem az almás tölteléket.
Az almát lereszelem, levét jól kinyomkodom, az alma levével megfőzöm a pudingot, majd összekeverem őket, így teszem a tésztára. Beborítom a másik lappal, tetejét lekenem tojás fehérjével, és előmelegített sütőben közepes hőfokon készre sütöm.
Mivel a család úgy szereti, ha vékony a tészta, és sok a töltelék, a másfél kiló almát megtisztítva mérem.
Megfuttatjuk az élesztőt a cukros, langyos tejben, majd a többi hozzávalóval bedagasztjuk (a nutella és kenéshez szükséges tojás nélkül). Meleg helyre tesszük és a duplájára kelesz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat a cukorral nagy sebességgel nagyon sokáig habosra keverjük. Még a legjobb géppel is kell legalább 10 percig keverni, minél tovább, annál finomabb lesz. Amíg k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Két dl tejben simára keverjük a zselatint, felfőzzük, majd addig szépen langyosra hűl, míg elkészítjük a tölteléket. 2. A porcukrot a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZutty bele a hab és egyenesen tartva szépen rányomtam a habokat, még 5 percig sem tartott? közben a sütőt 180 fokra előmelegitettem, 25 perc alatt kész is lett, porhanyós, könnyü s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű