60 literes hordóhoz :
30 liter víz
3 kg cukor / tehetsz többet, kevesebbet, ízlés szerint/
1,5 kg só
30gramm borkén
30 gramm citromsav
90 gramm timsó
100 gramm nátrium-benzonát
4 liter 10 %-os ecet vagy 2 liter 20 %-os ecet
1 csomag szemesbors
mustármag
babérlevél
kapor
gyömbér
torma
Elkészíted a savanyúság levét.
A hordóba tehetsz:
uborkát,
paprikát,
zöld paradicsomot,
bébi dinnyét,
karfiolt,
Egyszóval mindent amit savanyítani lehet.
Ami még fontos, apránként dobálhatod a hordóba a hozzávalókat, mindig ami van a kertben, vagy éppen vásárolod a piacon.
Ha 30 literes a hordód? Felezd el a hozzávalókat....15 literes?....és így tovább!!!
A zöldséges keveréket közepes erősségű hőfokon főzzük 40 percig, időnként kavargassuk meg. Majd adjuk hozzá a csípős pirospaprikát és főzzük még 10 percig. A forró cukkinikrémet k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát megtisztítjuk, a rosszakat kiválogatjuk, és alaposan megmossuk. (Lehetőleg egy kis konyhai kefével átkeféljük.) Ezután legalább 2 órán keresztül bő vízben áztatjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzóval, szedjünk le egy-egy nagyobb fej káposztáról kétszer 5-6 egész szép levelet leszedni, mert ezzel ki kell majd bélelni a hordó alját, és ezzel fogjuk lezárni a tetejét is. Te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű