60 literes hordóhoz :
30 liter víz
3 kg cukor / tehetsz többet, kevesebbet, ízlés szerint/
1,5 kg só
30gramm borkén
30 gramm citromsav
90 gramm timsó
100 gramm nátrium-benzonát
4 liter 10 %-os ecet vagy 2 liter 20 %-os ecet
1 csomag szemesbors
mustármag
babérlevél
kapor
gyömbér
torma
Elkészíted a savanyúság levét.
A hordóba tehetsz:
uborkát,
paprikát,
zöld paradicsomot,
bébi dinnyét,
karfiolt,
Egyszóval mindent amit savanyítani lehet.
Ami még fontos, apránként dobálhatod a hordóba a hozzávalókat, mindig ami van a kertben, vagy éppen vásárolod a piacon.
Ha 30 literes a hordód? Felezd el a hozzávalókat....15 literes?....és így tovább!!!
Mossuk meg jól az uborkákat, a végeinél található leszáradt virágokat törjük le. Szórjunk nagyobb befőttes üvegek aljába egy-egy teáskanálnyi mustármagot, és kb. 10 szem egész bors...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes10 literes vödörben készül. Ami van ( még ha pár szem is), megy bele uborka, paprika, hagyma, karfiol, apró dinnye, zöld paradicsom....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA céklákat alaposan megmossuk és megfőzzük őket kb. 1 óra alatt, meghámozzuk, majd felszeleteljük fél centi vastagra. 700 ml vizet felteszünk forrni a köménnyel, majd ha felforrt,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű