4 tekercshez
- 50 dkg darált keksz
- 35 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 2 evőkanál kókuszreszelék
- 2 teáskanál kakaópor
- 1 dl rum ( ízlés szerint)
A töltelékhez:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 12 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 evőkanál rum
- 1 evőkanál kókuszreszelék
A mázhoz:
- 20 dkg ét tortabevonó
- 2 evőkanál olaj
A tészta hozzávalóit egy tálban, kézzel összedolgoztam.
A töltelékhez a gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörtem, majd a többi hozzávalóval összegyúrtam.
Egy tiszta konyharuhát megvizeztem, kiterítettem, és a kekszmassza 1/4-éből nedves kézzel kb. 20 x 25 cm-es téglalapot formáztam.
A gesztenyetöltelék 1/4-ét rásimítottam, majd a konyharuha segítségével felgöngyöltem.
Ugyanígy jártam el a maradék masszával és töltelékkel, összesen 4 rudat készítve, és a tekercseket hűtőbe tettem. Csak másnap vontam be ét-csokival.
A mázhoz a tortabevonót az olajjal együtt vízgőz fölött megolvasztottam, és bevontam vele a tekercseket.
Alufóliába csomagolva hűtőszekrényben egy hónapig is eláll.
A tepsit kivajazzuk, a tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a liszttől függően annyi tejföllel (nekem bevált a 2 dl), hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. 4 egyforma cipóra osztjuk. Egy...
Elkészítési idő:http://aprosef.hu/klasszikus_mezes_kremes_recept
Elkészítési idő:A bonbonhoz A csoki és a tej kivételével összedolgozzuk a hozzávalókat, hogy formázható, de nem száraz masszát kapjunk. Míg hideg, kis golyókat formázunk belőle, egy lapos tányér...
Elkészítési idő:A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Az átszitált lisztben elkeverjük a 2 evőkanál cukrot és csipet sót, majd hozzáadjuk az 1 tojást, olvasztott vajat, a vanília aromát, a fé...
Elkészítési idő: 1 óra