4 tekercshez
- 50 dkg darált keksz
- 35 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 2 evőkanál kókuszreszelék
- 2 teáskanál kakaópor
- 1 dl rum ( ízlés szerint)
A töltelékhez:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 12 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 evőkanál rum
- 1 evőkanál kókuszreszelék
A mázhoz:
- 20 dkg ét tortabevonó
- 2 evőkanál olaj
A tészta hozzávalóit egy tálban, kézzel összedolgoztam.
A töltelékhez a gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörtem, majd a többi hozzávalóval összegyúrtam.
Egy tiszta konyharuhát megvizeztem, kiterítettem, és a kekszmassza 1/4-éből nedves kézzel kb. 20 x 25 cm-es téglalapot formáztam.
A gesztenyetöltelék 1/4-ét rásimítottam, majd a konyharuha segítségével felgöngyöltem.
Ugyanígy jártam el a maradék masszával és töltelékkel, összesen 4 rudat készítve, és a tekercseket hűtőbe tettem. Csak másnap vontam be ét-csokival.
A mázhoz a tortabevonót az olajjal együtt vízgőz fölött megolvasztottam, és bevontam vele a tekercseket.
Alufóliába csomagolva hűtőszekrényben egy hónapig is eláll.
..
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojásokat nem választom szét, egyben kezdem el felverni robotgéppel. Hozzáadom a porcukrot, sót és pár percig verem, amíg keményebb és habosabb lesz. Majd mehet hozzá a citromlé,...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűElőször a főzött krémet készítjük el: a 8 dl tejet feltesszük forrni. Kiveszünk belőle egy keveset, amit elkeverünk simára a 8 ek liszttel és a 2 tojással. A krémet gőz felett főzz...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sót, a citromlevét és héját, a tejfölt , a gyümölcs darabokat, majd a lisztet, amibe belekevertük a szódabikarbónát. Jól...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű