Tészta
- 500 gramm liszt
- 100 gramm margarin
-150 gramm porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 100 ml tej
- 1 tasak szalalkáli (15 g)
- 2 tojás
- 1 evőkanál méz
Krém
- 2 tojás
- 3 csoki puding
- 300 gramm cukor
- 1 liter tej
- 100 gramm margarin
- 2 tasak vaníliás cukor
A szalalkálit feloldják a tejben, majd a többi hozzávalóval együtt össze gyúrjuk. A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk és lisztezett munkalapon egyenként kinyújtjuk kb 25x30 cm méretű lapokká. A lapokat tepsi hátán megsütjük.
2 tojás sárgájából, pudingporból, cukorból a tejjel sürű krémet főzünk, melegen belekeverjük a vajat és a habbá vert tojásfehérjét. Megtöltjük a tésztát és ha kihűlt, hűtőszekrénybe tesszük. Másnap szeleteljük.
A három tésztalapot légkeveréses üzemmódban 170 °C-ra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben (20x30 cm) külön-külön megsütjük egyenként 10-15 perc alatt (tűpróba!). Ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHozzávalók: A tészta hozzávalóit annyi tejjel összegyúrjuk, hogy ne ragadjon a tészta. Viszonylag kemény tésztát kapunk. 5 egyenlő részre osztjuk, egyenként 35*35 cm-es négyzetre...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémhez fél liter tejet, ízlés szerint 3-5 evőkanál cukrot, 2 csomag tejszínízű pudingport és 1 nagyon csapott evőkanál lisztet jól kikeverünk, aztán felfőzzük. Ha kész, én papír...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA laphoz 15 dkg margarint 2,5 dl vízzel felfőzünk, forrón beleteszünk 15 dkg sima lisztet és a 6 tojást egyenként. Jól kikavarjuk simára. Kettéosztjuk a tésztát, és két lapot sütü...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz