2 e.kanál olaj
3 dl langyos víz
50 dkg liszt
1 t.kanál cukor
2 m.kanál só
1/3 kocka élesztő
A fent hozzávalókat összegyúrjuk.
A vizet egy mérőpohárban vagy egy literes edényben melegítsük meg (mikróban) a méz felével, majd futtassuk fel benne az élesztőt. Eközben daráljuk meg előbb a kölest, majd a hajdi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kefirt keverjük össze a szódabikarbónával, adjuk hozzá a tojást és a növényi olajat. A lisztet állandó keverés mellett apránként adjuk hozzá a masszához. Addig gyúrjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA dagasztótálunkban lévő érett kovászra mértük a tejet, vizet, olvasztott vajat és a cukrot. Fakanállal elkevertük. Rá szitáltuk a lisztet és hozzáadtuk a sót. Bedagasztottuk. A d...
Elkészítési idő: 24 Nehézség: NehézA céklát meghámozzuk, majd apró lyukú reszelőn lereszeljük. Kimérünk belőle 100 g-ot. Teszünk hozzá 150 g teljes kiőrlésű búzalisztet megsózzuk, összekeverjük, majd belemorzsoljuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű