Kekszes alaphoz:500 g darált háztartási keksz
100 g porcukor
4 ek. ét kakaópor
150 g vaj
1,5-2 dl tej
20 ml rumaroma
Töltelékhez:
250 g mascarpone sajt
70 g porcukor
70 g kókuszreszelék
meggybefőtt
A darált kekszet összekeverjük a porcukorral, kakaóporral, majd hozzáadjuk a vajat, tejet és rumaromát. Összegyúrjuk. (A tej mennyisége a keksz fajtájától változhat. Érdemes először kevesebbet hozzáadni, majd fokozatosan a többit, ha igényli a massza.)
Folpack fólián kb. 3 mm vékonyra kinyújtjuk.
Elkészítjük a tölteléket: alaposan összekeverjük a mascarponét, a porcukrot, a kókuszt.
A kókuszos tölteléket a kekszes lapra kenjük.
A lapra lecsepegtetett meggybefőttet raktam, így tekertem fel.
A rudakat kókuszban meghempergettem, hűtöttem.
Amikor jól megdermedt szeleteltem.
A búzadarát a porcukorral és a kakaóporral összekeverjük.1l tejjel sűrűre főzzük,majd az étcsokit is hozzá keverjük és addig főzzük amíg a csoki el nem olvad.Vizes tepsibe öntjük a...
Elkészítési idő: 1 óra2 -3 kanál cukrot tegyünk egy edénybe és lassú tűzön kezdjük felolvasztani, amikor kissé barnává válik engedjük fel, hideg tejjel. Folyamatosan kavargassuk, amíg a cukor el nem olv...
Elkészítési idő:A mascarponét habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a kókuszreszeléket, majd elkeverjük. A masszából vizes kézzel golyókat formázunk. Egy tálcára vagy nagy...
Elkészítési idő: Több mint 60 peA margarint, porcukrot, tojást és kakaót gőzfürdő felett addig kevergetjük, míg egységes, kicsit sűrű keveréket nem kapunk. Ez kb. 15 perc. A diót feldaraboljuk, a zselés bonbon...
Elkészítési idő: 50 perc