Kekszes alaphoz:500 g darált háztartási keksz
100 g porcukor
4 ek. ét kakaópor
150 g vaj
1,5-2 dl tej
20 ml rumaroma
Töltelékhez:
250 g mascarpone sajt
70 g porcukor
70 g kókuszreszelék
meggybefőtt
A darált kekszet összekeverjük a porcukorral, kakaóporral, majd hozzáadjuk a vajat, tejet és rumaromát. Összegyúrjuk. (A tej mennyisége a keksz fajtájától változhat. Érdemes először kevesebbet hozzáadni, majd fokozatosan a többit, ha igényli a massza.)
Folpack fólián kb. 3 mm vékonyra kinyújtjuk.
Elkészítjük a tölteléket: alaposan összekeverjük a mascarponét, a porcukrot, a kókuszt.
A kókuszos tölteléket a kekszes lapra kenjük.
A lapra lecsepegtetett meggybefőttet raktam, így tekertem fel.
A rudakat kókuszban meghempergettem, hűtöttem.
Amikor jól megdermedt szeleteltem.
A tejszint felmelegítem majdnem forrásig és belekeverem a darált diót és édesítem. Addig keverem, amíg jól megszívja magát a tejszínnel a dió. Amikor már kész akkor leveszem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját alacsony fokozaton kikeverjük a vanílíáscukorral, majd a mascarponéval. Ezután kemény habbá verjük a tojásfehéérjét a cukorral, majd óvatosan a mascarponés krémh...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA kekszet, porcukrot, margarint, tejet, vaníliacukrot, és a rumot összekeverjük, majd két felé osztjuk aminek az egyik felébe beletesszük a kakaót. Így kapunk egy világos és egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összekeverjük, és a tortaforma aljára nyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük. A tejszínhabot felverjük, majd belekeverjük a túrót. Ízlés szerint cukozzuk, adunk hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű