- 250 g darált cukormentes keksz (nálam Gullon Fibre keksz)
- 210 g darált dió
- 200 g cukormentes baracklekvár
- reszelt narancshéj
- 100 ml tejszín
- 150 g cukormentes étcsokoládé
◾️A kekszet ledaráljuk egy késes aprítóban (aprító hiányában, egy sodrófa segítségével zúzzuk össze a kekszet).
◾️Hozzáadjuk a darált diót, a lekvárt és a narancshéjat.
▪️Ha nem eléggé édes, akkor nyugodtan adjunk hozzá ízlés szerint édesítőszert.
▪️Abban az esetben, ha nem állna össze a massza pici tejet tehetünk bele.
◾️Egy kisebb tepsit folpackkal kibélelünk.
◾️A masszát a tepsibe beleegyengetjük.
◾️Megkenjük 2 kanál lekvárral és megszórjuk dióval még.
◾️A csokit a tejszínnel felolvasztjuk és a tepsiben lévő tésztára simítjuk.
◾️Néhány órára hűtőbe tesszük dermedni.
A kekszet por állagúra törjük, hozzáadjuk a felolvasztott vajat és egységes masszává dolgozzuk. Ez képezi majd a torta alapját, amit a sütőpapírral kibélelt kör alakú forma aljá...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű◾️A pudingot a tejben az édesítővel megfőzzük, majd hozzáadjuk a citrom héját és levét. ▪️Ezután teljesen kihűtjük. ◾️A tejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a pudingot is. ◾️A...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA zabkekszet késes robotgéppel dolgozd finomra. Olvaszd fel a vajat és keverd össze a keksszel. Egy kapcsos tortaforma alján egyenletesen oszlasd el, nyomkodd bele. Akár kis pereme...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső körben elkészítjük a krémet: a pudingport és a keményítőt a tejben csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a kristálycukrot és a vaníliacukrot, sűrű pudingot főzünk. A pudingot kih...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű