Családireceptkönyv.hu

Pudingos keksz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 100 g margarin
- 40 g porcukor
- 120 g liszt
- pici só
- 1 cs. pudingpor
Ez az alap, vaníliáshoz lehet adni vaníliás cukrot, kakaóshoz + 10g porcukor, - 10 g liszt

Elkészítés:


A puha margarint kikeverem a porcukorral, majd bele keverem a többi hozzávalót, és össze gyúrom. Beteszem a hűtőbe, és ugyanígy csinálom a többi fajta pudingporos tésztát.
Általában a vaníliással kezdek, vagy fehér csokis, vagy kókuszos, utána a gyümölcsös, majd a tej-és ét csokis pudingok következnek. A sorrend azért így van, mert ugyanabban a tálban tudok dolgozni, kevesebb a mosogatni való.Bekapcsolom a sütőt kb 180 fokra, előveszem az először hűtőbe tett tésztát, kis golyókat formázok, kb 15 g/ db és 20-22 jön ki egy adagból. 0 perc alatt készre sütöm, de az idő az sütő függő

Trükkök, tippek, praktikák:


A képen vaníliás, kókuszos és epres pudingból készültek a sütik. A malackáknak és tulipánoknak kisodortam a tésztát, és szaggattam.

Pudingos keksz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Éva
Olasz almáspite
Olasz almáspite

Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra. 2. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, sót, puha vajat, cukrot, tojást, reszelt citromhéjat, vanília kivonatot (vagy vaníliás cukrot). Fokozat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Diána
Amerikai csokis keksz (subway)
Amerikai csokis keksz (subway)

Cukor, olvadt vaj, tojások összekeverve, majd száraz alapanyagok hozzáadása. Légkeveréses 165 fokos sütőben 10-15 perc.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: minitunder
Kekszszalámi
Kekszszalámi

A kekszet tördeld különböző nagyságú darabokra. Egy lábosban kezdd melegíteni a tejet, add hozzá a cukrot és a kakaóport. Állandóan kevergetve, közepes lángon forrald össze. Ha sim...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk