Családireceptkönyv.hu

Pudingos keksz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 100 g margarin
- 40 g porcukor
- 120 g liszt
- pici só
- 1 cs. pudingpor
Ez az alap, vaníliáshoz lehet adni vaníliás cukrot, kakaóshoz + 10g porcukor, - 10 g liszt

Elkészítés:


A puha margarint kikeverem a porcukorral, majd bele keverem a többi hozzávalót, és össze gyúrom. Beteszem a hűtőbe, és ugyanígy csinálom a többi fajta pudingporos tésztát.
Általában a vaníliással kezdek, vagy fehér csokis, vagy kókuszos, utána a gyümölcsös, majd a tej-és ét csokis pudingok következnek. A sorrend azért így van, mert ugyanabban a tálban tudok dolgozni, kevesebb a mosogatni való.Bekapcsolom a sütőt kb 180 fokra, előveszem az először hűtőbe tett tésztát, kis golyókat formázok, kb 15 g/ db és 20-22 jön ki egy adagból. 0 perc alatt készre sütöm, de az idő az sütő függő

Trükkök, tippek, praktikák:


A képen vaníliás, kókuszos és epres pudingból készültek a sütik. A malackáknak és tulipánoknak kisodortam a tésztát, és szaggattam.

Pudingos keksz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zabpehelylisztes palacsinta
Zabpehelylisztes palacsinta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Epres-rebarbarás pite recept
Epres-rebarbarás pite recept

Elkészítjük a tésztát. A lisztet a munkafelületre (lehetőleg márványra) halmozzuk, és nyomunk a közepébe egy mélyedést. Beletesszük a vajat, porcukrot, sót, a vaníliarúd ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fánk - Csöröge fánk 1 - OK
Fánk - Csöröge fánk 1 - OK

1. Tegyük egy edénybe a lisztet, adjuk hozzá a cukrot, a rumot, a tojássárgáját és a tejfölt, dolgozzuk jól ki. 2. A tésztát lefödve pihentessük egy kicsit. 3. Ezután gyúró...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Tuti piskóta
Tuti piskóta

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, kanalanként eldolgozzuk benne a porcukrot, egyszerre hozzáadjuk a tojássárgás és végül könnyedén hozzákeverjük a lisztet, vigyázva, hogy a h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk