120 g mogyoróvaj
30 g vaj
5 evőkanál méz - akác
0.5 marék áfonya (aszalt)
1.5 marék olajos magok vegyesen
0.5 marék kókuszchips
60 g étcsokoládé (53%-os)
Egy edénybe kimérjük a mogyoróvajat, hozzáadjuk a mézet és a vajat, majd elkezdjük összemelegíteni.
Miközben olvad a vajas, mogyoróvajas, mézes keverék, egy aprítóba tesszük a magokat, kókuszchipset, és az áfonyát, majd lazán apróbb szemcséjűre aprítjuk.
Mikor megolvadt a mogyoróvaj is, hozzátördeljük az étcsokit, és párszor átkeverve megvárjuk míg felolvad.
Hozzáadjuk a mogyoróvajas csokihoz az apróra darált magokat, jól összekeverjük a masszát és sütőpapírra terítjük. Elsimítjuk, kb. 20x25 cm-es nagyságúra és várunk vele amíg langyosra hűl, majd hűtőbe rakjuk. 40-50 perc múlva szeletelhetjük.
Ez egy nagyon egyszerű sütés nélküli csokis mogyoróvajas szelet recept, gyors és finom süti amit garantáltan a gyerekek is imádni fognak.
1. A kekszet ledaráljuk, összegyúrjuk a krémsajttal és a masszából golyókat formálunk. 2. A fehér csokit megolvasztjuk és bevonjuk vele a gombócokat.
Elkészítési idő: 30 percA vajat a liszttel elmorzsoljuk /ne maradjon vajcsomó/, majd a többi hozzávalót hozzáadjuk és összegyúrjuk. Ha ragad, akkor még tegyünk hozzá lisztet! A tésztát letakarjuk és 12 ó...
Elkészítési idő:A tésztához valókat összegyúrjuk,8 cipóra osztjuk. A tésztába csak három negyed margarint teszünk és a negyedével kenjük a cipókat. Ezeket kinyújtjuk külön-külön megkenjük olvas...
Elkészítési idő: 2 óra