Családireceptkönyv.hu

Hamburger zsemle (8 db)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2.4 dl tej,
6.6 dkg margarin,
2 k.k. cukor,
2 k.k. só,
45 dkg finom liszt,
15 dkg rétes liszt,
3.3 dkg élesztő,
1 tojás + 1 a kenéshez,
szezámmag,

Elkészítés:


A hozzávalókból a kelt tésztáknál megszokott módon tésztát gyúrunk, nyolc cipót formázunk és sütőpapírra tepsibe rakjuk. Megkenjük 1 egész tojás+ 1 e.k. víz keverékével és 30 percig 50°-os sütőben kelesztjük vagy hagyjuk duplájára kelni. Aztán villámgyorsan ismét lekenjük a tojással, megszórjuk szezámmaggal, aztán a sütőt 180°-ra állítva megsütjük. Sima kelesztésnél 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
326. Khachapuri acharuli
326. Khachapuri acharuli

A tészta hozzávalóit a keverőtálba tesszük,és jól kidolgozzuk. Pizzatésztánál puhább állagú tésztát kapunk, selymeset. Kb fél óra után átdagasztjuk , majd duplájára kelesztjük. Ebb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Briós
Briós

1. A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és beleszórjuk a cukrot. 2. Felverjük a tojásokat, összedolgozzuk az élesztős tejjel, a liszttel és egy csipet sóval....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kreatív kürtőskalács (18-20 db)
Kreatív kürtőskalács (18-20 db)

A langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt, majd hozzá a lisztet a sóhoz, tojáshoz. Végül hozzáadjuk az olvasztott margarint, majd összegyúrjuk, hagyjuk megkelni. Míg kel a tészta,...

Elkészítési idő: 20+20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk