2.4 dl tej,
6.6 dkg margarin,
2 k.k. cukor,
2 k.k. só,
45 dkg finom liszt,
15 dkg rétes liszt,
3.3 dkg élesztő,
1 tojás + 1 a kenéshez,
szezámmag,
A hozzávalókból a kelt tésztáknál megszokott módon tésztát gyúrunk, nyolc cipót formázunk és sütőpapírra tepsibe rakjuk. Megkenjük 1 egész tojás+ 1 e.k. víz keverékével és 30 percig 50°-os sütőben kelesztjük vagy hagyjuk duplájára kelni. Aztán villámgyorsan ismét lekenjük a tojással, megszórjuk szezámmaggal, aztán a sütőt 180°-ra állítva megsütjük. Sima kelesztésnél 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
1 dl tejbe belekeverem a szétmorzsolt élesztőt és a porcukrot, majd letakarva felfuttatom. Mély tálba szórom a lisztet, beleöntöm a felfuttatott élesztőt, a tojás sárgáját, a só...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót tálba tesszük és megdagasztjuk. Konyharuhával letakarjuk és kelni hagyjuk. A megkelt tésztát átgyúrjuk lisztezett deszkán, széleit maga alá gyűrjük és egy kiv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűsütés előtti est 40 dkg liszt bl80 1 dkg élesztő 3 dl víz ebből galuska szerűen fakanállal összekeverni, letakarva én kelesztő tálba raktam, a konyha pulton hagyni másnapig… m...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz elésztőt felfuttatjuk a meglangyosított tejjel, 2 evőkanál liszttel és a cukorral. A maradék lisztet a margarinnal egy tálban elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk az élesztős tejet, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz