2.4 dl tej,
6.6 dkg margarin,
2 k.k. cukor,
2 k.k. só,
45 dkg finom liszt,
15 dkg rétes liszt,
3.3 dkg élesztő,
1 tojás + 1 a kenéshez,
szezámmag,
A hozzávalókból a kelt tésztáknál megszokott módon tésztát gyúrunk, nyolc cipót formázunk és sütőpapírra tepsibe rakjuk. Megkenjük 1 egész tojás+ 1 e.k. víz keverékével és 30 percig 50°-os sütőben kelesztjük vagy hagyjuk duplájára kelni. Aztán villámgyorsan ismét lekenjük a tojással, megszórjuk szezámmaggal, aztán a sütőt 180°-ra állítva megsütjük. Sima kelesztésnél 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
A sütőt előmelegítem (200 fok légkeverés), előkészítek egy lapos tepsit amibe víz kerül (kb. 2 dl), és a rács alá teszem majd amikor a sütőformát a kenyérrel. Vágódeszkára öntöm a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt futtasuk fel egy kevés tejjel és cukorral. A többi hozzávalót a tej kivételével tegyük egy tálba. Ha az élesztő felfutott, adjuk a többi hozzávalóhoz. A tejet fokozatos...
Elkészítési idő: 2-óra Nehézség: KözepesSütés előtti este a kovász hozzávalóit fakanállal egy műanyag tálban összekeverjük, konyhapulton letakarva másnapig állni hagyjuk. (ha nem tudjuk előző este megcsinálni, legalább 3...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes