25 dkg rizs
gomba zöldségek stb
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
20 dkg parmezán
1 l alaplé
só bors
A hagymát vajon meg párolom, majd a többi össze tevőt adom hozzá ezek gyakorlatilag bármi lehet, gomba zöldségek csirkehús rizst hozzá adva tovább pirítom.Majd felöntöm annyi alaplével, (én vegettából szoktam bő 1l
főzni előtte) hogy pont el lepje.
Sűrű kergetés mellett megint felöntöm ha el párolgott az alaplé,ezt addig ismételgetem míg a rizs majdnem puha nem lesz az utolsó felöntésnél adok
még hozzá marék ha lehet parmezán sajtót és 2dl főző tejszínt. Fedővel lefedve pihentettem majd tálaláskor újból megszórom sajttal.
A szalonnát és a kolbászt 1 cm-es darabokra vágjuk és egy nagy serpenyőben vagy wokban lepirítjuk. Amikor ez megvan beleöntjük a főtt rizst. Együtt pirítjuk pár percig, majd rátess...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat olvasszuk fel, majd hűtsük vissza. A túrót tegyük egy tálba, és villával alaposan törjük össze.. Ezután adjuk hozzá a lisztet, a porcukrot és a vaníliás cukrot, az egés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sertéshúst kockákra vágjuk, megtisztítjuk az inaktól, hártyáktól. A hagymákat megtisztítjuk, és finomra aprítjuk, felhevített olajon üvegesre pirítjuk. Rátesszük a kockára vágo...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1.dinszteljük meg a hagymát egy kevés vízen, esetleg magvajon 2.adjuk hozzá a paprikát, paradicsomot, dinszteljük meg azokat is - ki is hagyható, ha épp nincs otthon 3.adjuk hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű