25 dkg rizs
gomba zöldségek stb
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
20 dkg parmezán
1 l alaplé
só bors
A hagymát vajon meg párolom, majd a többi össze tevőt adom hozzá ezek gyakorlatilag bármi lehet, gomba zöldségek csirkehús rizst hozzá adva tovább pirítom.Majd felöntöm annyi alaplével, (én vegettából szoktam bő 1l
főzni előtte) hogy pont el lepje.
Sűrű kergetés mellett megint felöntöm ha el párolgott az alaplé,ezt addig ismételgetem míg a rizs majdnem puha nem lesz az utolsó felöntésnél adok
még hozzá marék ha lehet parmezán sajtót és 2dl főző tejszínt. Fedővel lefedve pihentettem majd tálaláskor újból megszórom sajttal.
Gyakorlatilag nincs más teendőnk, minthogy összekeverjük az egyes elemek hozzávalóit. A húst vágjuk kis darabokra, majd öntsük le a páclével. A pácoláshoz elég 30 perc is, de ha ó...
Elkészítési idő:A burgonyát megtisztítjuk és 5-6 darabra vágjuk, a méretüktől függően. Sós vízben félig főzzük, nem kell, puhává váljon. Ezt követően leszűrjük és amíg még meleg átkenjük a vajjal...
Elkészítési idő: 1 óraA cukkinit, a paprikát és a hagymát megtisztítjuk, majd felszeleteljük. Lesózzuk és a felét kivajazott hőálló edénybe tesszük. A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk és borsozzuk, á...
Elkészítési idő: 1 óra