2 margarin
1 marék só
1 kicsi doboz natúr joghurt
1 élesztő
3dl tej
1 ek cukor
1 kg finomliszt
Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk.
Közben a lisztet elkeverjük a sóval,a margarint felolvasztjuk a liszthez öntjük és a joghurtot is.A felfuttatott élesztős tejet is hozzáadjuk és az egészet jól kidolgozzuk.
Ha megkelt kb.2 cm vastagságúra nyújtjuk,lisztezett nyújtófán.
A tetejét bevagdoshatjuk,de maradhat simán is.
A kiszaggatott pogácsák tetejét megkenjük tojással és vastagon megszórjuk reszelt trappista sajttal.
Én soha nem kelesztem nyújtás után,hanem azonnal sütöm.
1. Kézi mixerrel vagy robotgéppel a túrót és a porcukrot krémesre keverem, fokozatosan adom hozzá a tejet, majd az olajat. 2. Ezután már kézzel dolgozom bele a sütőporral és pic...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 2 csomag vaníliás pudingporhoz hozzáadjuk az 5 evőkanál cukrot, és 900 ml tejjel pudingot főzünk. Ha elkészült, többször megkeverve kihűtjük. A tésztához kettéválasztjuk a tojás...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KözepesElkészítés: Először a cukor egy csipet só keményítő kell keverni drót habverővel őket a serpenyőbe. Majd vízbe nekünk egy kicsit komplikált a tej és a tojás sárgáját hozzáadásával...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KönnyűA felolvasztott margarinnal elkeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot. A kukoricalisztet, a kukoricadarát és a sütőport elegyítjük. A margarinhoz hozzáadjuk a kukoricalisztes elegy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű