menu

Családireceptkönyv.hu

Bakonyi csirkemell filé


Írta:

Elk. idő: 100 perc
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A húshoz

500 g csirkemell filé

feketebors (őrölt)
búzaliszt (BL55)
2 evőkanál libazsír

A mártáshoz

2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
150 g gomba - csiperke/sampion
2 db paradicsom
1 db TV paprika
1 evőkanál fűszerpaprika
300 ml víz
1 szál kakukkfű (friss, vagy szárított)

A habaráshoz

200 ml tejföl (20%-os)
100 ml víz
1 púpos evőkanál búzaliszt (BL55)

Elkészítés:


A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk.
Lisztbe forgatjuk.
Egy serpenyőben felolvasztjuk a libazsírt és a csirkemellek mindkét oldalát hirtelen pirosra sütjük, majd kivesszük.
A vöröshagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, és a visszamaradt zsíron megpirítjuk-pároljuk.
A paprikát kicsumázzuk és apró kockákra vágjuk, majd hozzáadjuk a hagymához.
A paradicsomot szintén kicsumázzuk, gerezdekre vágjuk, és egy éles késsel a gerezdek héját levágjuk.
A piruló hagymát meghintjük fűszerpaprikával, hozzáadjuk a paradicsomot és felöntjük kb. 300 ml vízzel vagy csirke húslevessel.
Fedő alatt kb. 20 percig pároljuk.
A gombát meghámozzuk (nem mossuk), tönkjének a végét levágjuk, gerezdekre vágjuk.
Egy forró serpenyőben zsiradék nélkül pirítjuk kb. 3 percig. Hozzáadunk egy szál kakukkfüvet és lefedjük.
Beletesszük a hússzeleteket és a gombát a mártásba és tovább főzzük.
Lisztből, tejfölből és vízből habarást készítünk, azaz csomómentesre keverjük.
Hőkiegyenlítéssel az ételhez adjuk. (A forró mártásból 2 merőkanállal a habarásba teszünk, így elkerülhető hogy csomós legyen.)
Pár perc alatt összefőzzük.
Rizzsel, tésztával, vagy nokedlivel a legkiválóbb!

Trükkök, tippek, praktikák:


A Bakonyi módra készült ételek, legyen az csirke, sertés, hal vagy bármilyen hús mindig habart paprikás mártással készülnek és van bennük valamilyen gomba, általában csiperke, de lehet laska vagy valamilyen erdei gomba. Ez a bakonyi csirkemell filé recept egyszerűen tökéletes! Készítsd el te is! :)

Bakonyi csirkemell filé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mediterrán csirkecombok
Mediterrán csirkecombok

Elkészítése: A húst sózzuk és borsozzuk, majd kiolajozott tepsibe tesszük. A paradicsomot, a fokhagymát és a zöld fűszereket összeturmixoljuk, belekeverjük a paradicsomszószt és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Főtt tojással és füstölt tarjával töltött csirkecomb
Főtt tojással és füstölt tarjával töltött csirkecomb

A csirkecombokat kézzel megtöltjük az alábbi összetevőkkel: 2 db főtt tojás összekockázva, 15 dkg füstölt tarja felkockázva, 2 db tejbe áztatott zsemlye kinyomkodva, kevés őrölt bo...

Elkészítési idő: 65 min
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkés tortilla
Csirkés tortilla

A csirkemell filéket vágd apró csíkokra. Fűszerezd sóval, borssal, cayenne borssal, kakukkfűvel, fokhagymával, csilivel. Az olajon párold meg az apróra vágott hagymát, add hozzá a...

Elkészítési idő: 1/2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Májkrém házilag
Májkrém házilag

Negyed kilónyi szárnyasmájat - szív nélkül -, a legjobb a pulykamáj, vagy csemege kacsa/libamáj ez nem azonos a tömött liba hófehér, hízott májával) vásárolunk valami megbízható he...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk