Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Bakonyi csirkemell filé


Írta:

Elk. idő: 100 perc
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A húshoz

500 g csirkemell filé

feketebors (őrölt)
búzaliszt (BL55)
2 evőkanál libazsír

A mártáshoz

2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
150 g gomba - csiperke/sampion
2 db paradicsom
1 db TV paprika
1 evőkanál fűszerpaprika
300 ml víz
1 szál kakukkfű (friss, vagy szárított)

A habaráshoz

200 ml tejföl (20%-os)
100 ml víz
1 púpos evőkanál búzaliszt (BL55)

Elkészítés:


A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk.
Lisztbe forgatjuk.
Egy serpenyőben felolvasztjuk a libazsírt és a csirkemellek mindkét oldalát hirtelen pirosra sütjük, majd kivesszük.
A vöröshagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, és a visszamaradt zsíron megpirítjuk-pároljuk.
A paprikát kicsumázzuk és apró kockákra vágjuk, majd hozzáadjuk a hagymához.
A paradicsomot szintén kicsumázzuk, gerezdekre vágjuk, és egy éles késsel a gerezdek héját levágjuk.
A piruló hagymát meghintjük fűszerpaprikával, hozzáadjuk a paradicsomot és felöntjük kb. 300 ml vízzel vagy csirke húslevessel.
Fedő alatt kb. 20 percig pároljuk.
A gombát meghámozzuk (nem mossuk), tönkjének a végét levágjuk, gerezdekre vágjuk.
Egy forró serpenyőben zsiradék nélkül pirítjuk kb. 3 percig. Hozzáadunk egy szál kakukkfüvet és lefedjük.
Beletesszük a hússzeleteket és a gombát a mártásba és tovább főzzük.
Lisztből, tejfölből és vízből habarást készítünk, azaz csomómentesre keverjük.
Hőkiegyenlítéssel az ételhez adjuk. (A forró mártásból 2 merőkanállal a habarásba teszünk, így elkerülhető hogy csomós legyen.)
Pár perc alatt összefőzzük.
Rizzsel, tésztával, vagy nokedlivel a legkiválóbb!

Trükkök, tippek, praktikák:


A Bakonyi módra készült ételek, legyen az csirke, sertés, hal vagy bármilyen hús mindig habart paprikás mártással készülnek és van bennük valamilyen gomba, általában csiperke, de lehet laska vagy valamilyen erdei gomba. Ez a bakonyi csirkemell filé recept egyszerűen tökéletes! Készítsd el te is! :)

Bakonyi csirkemell filé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anya-mami
Csirkés alagút
Csirkés alagút

Elkészítés: A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az őzgerincformát kibéleljük a baconnal, a szeleteknél legyen fél centi átfedés és a széleket felváltva lógassuk ki jobb és bal oldal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Babérleveles libacomb ribizlimártással
Babérleveles libacomb ribizlimártással

A töltelékhez 4 hagymát felaprítunk, a 4 almát megmossuk, kimagozzuk, és kockákra vágjuk. A 3 szál fekete ürmöt megmossuk, szárítjuk, aprítjuk. Az almát, a hagymát és a fekete ürmö...

Elkészítési idő: 8 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Katalin
Szaftos csirkemell parmezánbundában
Szaftos csirkemell parmezánbundában

Először csináljátok meg a cukkinit. Egy forró serpenyőbe dobjátok bele az összezúzott fokhagymát és a 1-1,5 cm-es szeletekre vágott cukkinit, majd kevés olívaolajon kezdjétek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagymás-csirkés spagetti
Fokhagymás-csirkés spagetti

A csirkemellet apró kockákra vágjuk és egy evőkanál Oliva olaj, só és bors keverékébe bepácoljuk 1 egy órára. Sós vízben felrakjuk a tésztát főni, közben elkészíthetjük a "szószt"...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk