Családireceptkönyv.hu

Bakonyi csirkemell filé


Írta:

Elk. idő: 100 perc
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A húshoz

500 g csirkemell filé

feketebors (őrölt)
búzaliszt (BL55)
2 evőkanál libazsír

A mártáshoz

2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
150 g gomba - csiperke/sampion
2 db paradicsom
1 db TV paprika
1 evőkanál fűszerpaprika
300 ml víz
1 szál kakukkfű (friss, vagy szárított)

A habaráshoz

200 ml tejföl (20%-os)
100 ml víz
1 púpos evőkanál búzaliszt (BL55)

Elkészítés:


A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk.
Lisztbe forgatjuk.
Egy serpenyőben felolvasztjuk a libazsírt és a csirkemellek mindkét oldalát hirtelen pirosra sütjük, majd kivesszük.
A vöröshagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, és a visszamaradt zsíron megpirítjuk-pároljuk.
A paprikát kicsumázzuk és apró kockákra vágjuk, majd hozzáadjuk a hagymához.
A paradicsomot szintén kicsumázzuk, gerezdekre vágjuk, és egy éles késsel a gerezdek héját levágjuk.
A piruló hagymát meghintjük fűszerpaprikával, hozzáadjuk a paradicsomot és felöntjük kb. 300 ml vízzel vagy csirke húslevessel.
Fedő alatt kb. 20 percig pároljuk.
A gombát meghámozzuk (nem mossuk), tönkjének a végét levágjuk, gerezdekre vágjuk.
Egy forró serpenyőben zsiradék nélkül pirítjuk kb. 3 percig. Hozzáadunk egy szál kakukkfüvet és lefedjük.
Beletesszük a hússzeleteket és a gombát a mártásba és tovább főzzük.
Lisztből, tejfölből és vízből habarást készítünk, azaz csomómentesre keverjük.
Hőkiegyenlítéssel az ételhez adjuk. (A forró mártásból 2 merőkanállal a habarásba teszünk, így elkerülhető hogy csomós legyen.)
Pár perc alatt összefőzzük.
Rizzsel, tésztával, vagy nokedlivel a legkiválóbb!

Trükkök, tippek, praktikák:


A Bakonyi módra készült ételek, legyen az csirke, sertés, hal vagy bármilyen hús mindig habart paprikás mártással készülnek és van bennük valamilyen gomba, általában csiperke, de lehet laska vagy valamilyen erdei gomba. Ez a bakonyi csirkemell filé recept egyszerűen tökéletes! Készítsd el te is! :)

Bakonyi csirkemell filé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
SAJTOS ZÖLDSÉGES CSIRKEMELL ALAGÚT
SAJTOS ZÖLDSÉGES CSIRKEMELL ALAGÚT

A karfiolt apró rózsákra szedjük, megmossuk és félpuhára főzzük. A kifejtett friss borsót is megmossuk és szintén félpuhára főzzük egy kis lábasban. (Ha konzerv borsót használunk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Édes-Savanyú Csirkedarabok - egy igazi klasszikus
Édes-Savanyú Csirkedarabok - egy igazi klasszikus

Melegítsd elő a sütőt 165 fokra. Darabold fel a csirkemellet 2-3 cm darabokra, sózd, borsozd és szórj rá fokhagymaport. Mártsd a csirkedarabokat először a kukoricakeményítőbe, ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirke - Makkaronáta
Csirke - Makkaronáta

1. Az olajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a feldarabolt csirkét, és kevés vizet aláöntve megpároljuk. 2. Sóval és törött borssal ízesítjük, és ha a pecseny...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Tímea
MÉZES KACSAMELL HÁZI BURGONYAFÁNKKAL
MÉZES KACSAMELL HÁZI BURGONYAFÁNKKAL

Megpucoljuk és kockára vágjuk a krumplit. Megmossuk a kacsmellett, és - anélkül, hogy a húsba vágnánk - haránt irányban bevagdossuk a bőrét, és enyhén besózzuk. A krumplit egy láb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk