- 4 nagyobb csirkemell,
- 1-2 cs szeletelt bacon,
- 1 cs szeletelt füstölt sajt,
- 1 cs aszalt szilva,
- só,
- bors,
A csirkemelleket néhány órával az elkészítés előtt érdemes fokhagymás tejbe áztatni.
A húsokat vékonyabb szeletekre vágom (nagyjából 2 cm széles legyen). A szeleteket sózom, borsozom majd mindegyikre 1-1 kisebb darab sajtszeletet és aszalt szilvát teszek, amit bacon szalonnával betekerek.
Jénai tálba helyezem az betekert darabokat, tetejét nagyon kevés olíva olajjal megkenem, majd fóliával letakarva az előmelegített sütőbe helyezem, ahol nagyjából 35-40 percig sütöm. A végén a fóliát leveszem a tetejéről és a húst megpirítom.
Frissen nagyon finom, de hidegen is akár szeletelve a hidegtálakhoz tökéletes.
Lisztet (én a Barbara sütéshez-főzéshez lisztjét használom) kavarunk össze kis őrölt paprikával, hogy szép rózsaszín legyen. A combokat lesózom, majd ebbe a lisztba forgatom, tepsi...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA csirkemellet kis szeletekre vágom. A hús aljáról leesik egy kis darab, na akkorára. Befűszerezem, tálba teszem és leöntöm joghurttal. Csak annyival, ami szépen bevonja a húst. Ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTegyük a csirkefelsőcomb - filéket egy serpenyőbe és pároljuk addig, amíg átfehérednek és kiengedik a levüket. Vegyük le a tűzről, kockázzuk fel, adjuk hozzá az apróra vágott hag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük fel a tészta főzővizet, majd főzzük ki a tasakon olvasható utasítások szerint. Eközben a kockákat 1 evőkanál olajban dolgozzuk el krémes pasztává egy evőkanál segítségév...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű