menu

Családireceptkönyv.hu

Brassói aprópecsenye


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1000 g sertésszűz
1000 g burgonya

bors - fekete (tört)
2 evőkanál sertészsír
200 g szalonna (füstölt)
2 csokor petrezselyemzöld
4 gerezd fokhagyma
2 L étolaj

Elkészítés:


A burgonyát hasábokra vágjuk.
A burgonyát forró olajban pirosra sütjük.
A húst kisujjnyi csíkokra vágjuk.
Egy serpenyőben a zsíron a csíkokra vágott szalonnát, üvegesre pirítjuk.
ozzátesszük a sertésszüzet, és együtt pirítjuk tovább.
Hozzáadjuk a fokhagymát, és jól elkeverjük benne. Sózzuk, borsozzuk.
Mikor a hús megpirult, összeforgatjuk a sült burgonyával.
Ha szükséges, a felesleges zsiradékot leöntjük róla.
El is készült a brassói apró pecsenye. Ízlés szerint fűszerezhetjük friss petrezselyem zölddel.

Trükkök, tippek, praktikák:


Brassói apró pecsenyét sokan, sokféleképpen készítenek. Készül, sertéscomból, csirkemellből, vágják a húst kockára, szórnak rá pirospaprikát, vagy kerül bele éppenséggel vöröshagyma is. Ezek persze mind, mind finom változatok, de ebben a receptben az eredeti, és legegyszerűbb változatot mutatjuk meg! Ha érdekel titeket készítsétek el, ezt a brassói apró pecsenye receptet!

Brassói aprópecsenye

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar kukoricás-lilahagymás tejszínes hús
kukoricás-lilahagymás tejszínes hús

A kétféle hagymát és a fokhagymát felkockázom, majd olajon megpirítom. Hozzáadom a csíkokra felvágott húst, majd fehéredésig pirítom. Én sertés húst használtam, de csirkemellel is...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Temesvári sertéstokány
Temesvári sertéstokány

A szalonnát kevés olajon zsírjára sütjük, a beledobjuk és megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát és a paradicsomot, és kb 10 percig dinszte...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Klasszikus csülök pékné módra
Klasszikus csülök pékné módra

Egy nagy lábosba helyezzük bele a csülköt, és dobáljuk rá az újhagymát, hagymát, sárgarépát és a fokhagyma-gerezdeket. Majd szórjuk rá az egész fekete borsot, babérlevelet, és sózz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Darál húsból rántott szelet
Darál húsból rántott szelet

Tálba tesszük a húst. Rászórjuk a reszelt sajtot, ízesítjük sóval, borssal. Kézzel alaposan összedolgozzuk. A sajt szinte láthatatlan lesz benne. A húsmasszából nyolc egyenlő gomb...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk