1000 g sertésszűz
1000 g burgonya
só
bors - fekete (tört)
2 evőkanál sertészsír
200 g szalonna (füstölt)
2 csokor petrezselyemzöld
4 gerezd fokhagyma
2 L étolaj
A burgonyát hasábokra vágjuk.
A burgonyát forró olajban pirosra sütjük.
A húst kisujjnyi csíkokra vágjuk.
Egy serpenyőben a zsíron a csíkokra vágott szalonnát, üvegesre pirítjuk.
ozzátesszük a sertésszüzet, és együtt pirítjuk tovább.
Hozzáadjuk a fokhagymát, és jól elkeverjük benne. Sózzuk, borsozzuk.
Mikor a hús megpirult, összeforgatjuk a sült burgonyával.
Ha szükséges, a felesleges zsiradékot leöntjük róla.
El is készült a brassói apró pecsenye. Ízlés szerint fűszerezhetjük friss petrezselyem zölddel.
Brassói apró pecsenyét sokan, sokféleképpen készítenek. Készül, sertéscomból, csirkemellből, vágják a húst kockára, szórnak rá pirospaprikát, vagy kerül bele éppenséggel vöröshagyma is. Ezek persze mind, mind finom változatok, de ebben a receptben az eredeti, és legegyszerűbb változatot mutatjuk meg! Ha érdekel titeket készítsétek el, ezt a brassói apró pecsenye receptet!
A főző vízbe 2 ek só és 1 dl ecet ha már hajtható akkor jó a levél és lehet hidegvizbe tenni ne főjön tovább Ágyazás: A káposztát és a maradék hagymát 3 részre osztjuk. A kukta al...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA bőrt a hentesek nem akarják ledarálni, joggal, a kemény bőr tönkreteheti a darálót. Ha minden sírás-rívás ellenére reménytelen, a hazaszállított bőrt félig megfőzve otthon is le...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű