Családireceptkönyv.hu

Fűszeres csirkenyárs (csirke satay)


Írta:

Elk. idő: 120 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A csirkenyárshoz:

600 g csirkemell (egész, filé)

bors - fekete (tört)
1 csapott teáskanál római kömény - őrölt
1 csapott teáskanál curry (őrölt)
1 csapott teáskanál fahéj (őrölt)
100 ml étolaj
8 db fa nyárspálca

A mogyorós uborka salátához:

100 g földimogyoró (sózatlan, pirított)
1 db kígyóuborka
1 evőkanál kristálycukor
1 db nagy méretű chili
1 csokor korianderzöld
1 db lime
20 ml ízesített rizsecet
1 mokkáskanál só

Elkészítés:


A csirkemelleket hosszában felcsíkozzuk, kiklopfoljuk, és egy edénybe tesszük.
Sózzuk, fűszerezzük borssal, fahéjjal, római köménnyel, és curry porral.
Ráöntjük az olajat, az egészet jól összekeverjük, és egy órán át pácoljuk
Fa nyársakra feltűzzük a csirkemell csíkokat.
Az uborkát meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, magházát kivágjuk, és felszeleteljük.
A chilit, és a koriander zöldet felvágjuk.
Az uborkát, chilit, és a mogyorót egy keverőtálba tesszük.
Sózzuk, cukrozzuk, hozzáöntjük az ecetet, és a lime lét.
Megszórjuk a koriander zölddel, és jól összekeverjük.
A csirkenyársak mindkét oldalát, egy forró grillserpenyőben, kb. két-két perc alatt megsütjük.
A csirkenyársakat a mogyorós uborkasalátával tálaljuk. Köretként sült rizst ajánlunk mellé!

Trükkök, tippek, praktikák:


Ez a fűszeres csirkenyárs (csirke satay), egy Dél-kelet ázsiai étel. Leginkább Indonéziában, Malajziában, és Thaiföldön népszerű. Mindig valamilyen mogyorós mártással tálalják

Fűszeres csirkenyárs (csirke satay)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Töltött csirkecomb
Töltött csirkecomb

A combokat alaposan megmostam, a felesleges szőröktől és egyéb maradványoktól megtisztítottam. Óvatosan a bőr alányúltam és amennyire csak tudtam elválasztottam a hústól, elkerülve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kitti
Lábosos csirke/Majorannás csirke ?
Lábosos csirke/Majorannás csirke ?

◾️A hagymát felkockázzuk, és az olajon megpirítjuk. ◾️Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a fűszereket, a csirkecombot és a megtisztított csirkezúzát. ◾️Hozzáadjuk a sör kb. felét...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Tócsni gyros
Tócsni gyros

A krumplikat meghámozzuk, lereszeljük és fél órán át állni hagyjuk, majd leöntjük a levét. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, alaposan összekeverjük a masszát, és egy forró serpenyőbe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Pikáns csirkeragú ( Tejszínes ,boros )
Pikáns csirkeragú ( Tejszínes ,boros )

A húst felcsíkozzuk, , sóval, borssal ízesítjük. - lisztbe forgatjuk olajon ,átsütjük, tálba szedjük --a megmaradt zsiradékba szórjuk a cukrot kicsit pirítjuk, majd mindent hozz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk