A csirkenyárshoz:
600 g csirkemell (egész, filé)
só
bors - fekete (tört)
1 csapott teáskanál római kömény - őrölt
1 csapott teáskanál curry (őrölt)
1 csapott teáskanál fahéj (őrölt)
100 ml étolaj
8 db fa nyárspálca
A mogyorós uborka salátához:
100 g földimogyoró (sózatlan, pirított)
1 db kígyóuborka
1 evőkanál kristálycukor
1 db nagy méretű chili
1 csokor korianderzöld
1 db lime
20 ml ízesített rizsecet
1 mokkáskanál só
A csirkemelleket hosszában felcsíkozzuk, kiklopfoljuk, és egy edénybe tesszük.
Sózzuk, fűszerezzük borssal, fahéjjal, római köménnyel, és curry porral.
Ráöntjük az olajat, az egészet jól összekeverjük, és egy órán át pácoljuk
Fa nyársakra feltűzzük a csirkemell csíkokat.
Az uborkát meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, magházát kivágjuk, és felszeleteljük.
A chilit, és a koriander zöldet felvágjuk.
Az uborkát, chilit, és a mogyorót egy keverőtálba tesszük.
Sózzuk, cukrozzuk, hozzáöntjük az ecetet, és a lime lét.
Megszórjuk a koriander zölddel, és jól összekeverjük.
A csirkenyársak mindkét oldalát, egy forró grillserpenyőben, kb. két-két perc alatt megsütjük.
A csirkenyársakat a mogyorós uborkasalátával tálaljuk. Köretként sült rizst ajánlunk mellé!
Ez a fűszeres csirkenyárs (csirke satay), egy Dél-kelet ázsiai étel. Leginkább Indonéziában, Malajziában, és Thaiföldön népszerű. Mindig valamilyen mogyorós mártással tálalják
A combokat alaposan megmostam, a felesleges szőröktől és egyéb maradványoktól megtisztítottam. Óvatosan a bőr alányúltam és amennyire csak tudtam elválasztottam a hústól, elkerülve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A hagymát felkockázzuk, és az olajon megpirítjuk. ◾️Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a fűszereket, a csirkecombot és a megtisztított csirkezúzát. ◾️Hozzáadjuk a sör kb. felét...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűA krumplikat meghámozzuk, lereszeljük és fél órán át állni hagyjuk, majd leöntjük a levét. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, alaposan összekeverjük a masszát, és egy forró serpenyőbe...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húst felcsíkozzuk, , sóval, borssal ízesítjük. - lisztbe forgatjuk olajon ,átsütjük, tálba szedjük --a megmaradt zsiradékba szórjuk a cukrot kicsit pirítjuk, majd mindent hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes