2 db cékla (nyers)
1 db alma (hámozott, reszelt)
1 evőkanál ételecet (20%-os)
1 csapott teáskanál só - tengeri
1 csapott teáskanál köménymag (őrölt)
1 csapott teáskanál kristálycukor (xilit alapú)
100 ml víz
Meghámozzuk a megmosott céklát. Az alma héját is lehámozzuk (ha vékony héjú alma, nem kell meghámozni).
A reszelő durva fokozatán lereszeljük az almát, és a céklát is.
Elkészítjük az öntetet. (Az arányokat mindenki ízlés szerint változtathatja.) Tálkába rakjuk a xilitet, és az ecetet (lehet kristálycukrot, vagy édesítőszert is használni). Beletesszük a tengeri sót, őrölt köményt, vizet. Majd jól összekeverjük az egészet.
Nagyon finom sültekkel, és halakkal is az elkészült nyers céklasaláta.
Ráöntjük a salátára. Összekavarjuk, majd 10-15 percig pihentetjük a hűtőben.
Az öntethez a tojássárgáját elkeverjük a citromlével, majd cseppenként beledolgozzuk az olajat, és sóval, borssal ízesítjük. A meghámozott zellert és sárgarépát csíkokra metéljük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felkockázzuk. Körülbelül háromnegyedét betesszük a késes aprítóba, hozzáadjuk a fűszereket, a legvégén a maradék csirkehúst, de azzal már csak addig keverjük, amíg e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát és a répát egy tálba tesszük, hozzákeverjük a hagymát is. A többi hozzávalót egy kis edénybe öntjük és jól összekeverjük, majd ráöntjük a zöldségekre és jól összedolgoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLazán rétegezd a karikára vágott paradicsomot, mozzarellát és szórd meg sok-sok bazsalikomlevéllel. Locsold balzsamecet, olívaolaj, só és bors elegyével. Vacsorára is tökéletes.
Elkészítési idő: 10 Nehézség: Könnyű