1-1,5 kg krumpli ( attól függ hány személynek készítjük)
5-6 főtt tojás
1-2 sült piros paprika
1 fej vöröshagyma
só, bors ízlés szerint
20 -25 dkg majonéz
1 nagy doboz tejföl ( 0,5l)
Elkészítése:
A krumplit megfőzzük és karikákra daraboljuk, a főtt tojást is fel karikázzuk, a sült paprikát ( héja nélkül) csíkokra vágjuk, a vöröshagymát is vékonyra szeleteljük. Sorba rakjuk egymás tetejére egy tálba, majd a majonézt, tejfölt elkeverjük, sóval borssal ízesítjük, majd ráöntjük a krumplira, óvatosan össze forgatjuk és hűtőbe tesszük, hogy az ízek össze érjenek. Pecsenyék mellé tálaljuk.
A salátához a tálat bedörzsöljük fokhagymával. A paradicsomot és az uborkát vékony karikákra vágjuk, és a tálba tesszük: egy réteg paradicsomot, majd egy réteg uborkát, megszórva a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk. Az apró kockákra vágott sárgarépát, krumplit és a zöldborsót külön-külön kevés sós vízben...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa céklákat meghámoztam felszeltem és cukros sós vízben puhára főztem...mikor kihűlt ecetes cukros vizet készítettem és ráöntöttem hagytam egy napig állni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát lobogó, sós vízben megfőzzük. Ahogy a bevezetőben is említettem, ne főzzétek túl! Közben kevergessétek meg, majd alaposan szűrjétek le. Hagyjuk kihűlni. A mártáshoz ke...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű