A tésztához
250 g vaj
4 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
200 g kristálycukor
180 g tejföl (20%-os)
300 g búzaliszt (BL55)
6 g sütőpor
40 g pudingpor (vaníliás)
40 g pudingpor (csokoládé ízű)
40 g pudingpor (puncs ízű)
A mázhoz
300 g porcukor
1 db citrom leve
1 evőkanál víz (meleg)
A puha vajat a tojásokkal, a cukorral, és a tejföllel kikeverjük.
Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd a tésztát 3 részre osztjuk. Az egyikbe belekeverjük a csokis, a másikba a vaníliás, a harmadikba pedig a puncsos pudingport.
Egy 20*30 cm-es tepsit kivajazunk, kilisztezünk, vagy sütőpapírral kibélelünk. A három tésztát felváltva belekanalazzuk a tepsibe.
180 C fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
A máz hozzávalóit összekeverjük, és a kihűlt sütemény tetejére kenjük.
El is készült a papagáj sütemény.
A mogyorót aprítógépben durvára aprítjuk, majd hozzáadjuk a mogyorólisztet, kakaóport, sót és tovább aprítjuk. Végül hozzáadjuk a kókuszzsírt és a datolyákat majd tovább aprítjuk...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA banánt villával összetörjük, minden mást beleszórunk és összegyúrjuk. Kis golyókat formázunk majd ellapítjuk és a sütőbe tesszük. Kb 180 fok 10 perc
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyűlsd. video
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsd elő a sütőt 220 fokra. Negyedeld fel és magozd ki az almákat. Nem szükséges meghámozni őket. A negyedeket vágd vékony, fél centiméteres szeletekre (6-8 szelet lesz egy ne...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű