A tésztához
250 g vaj
4 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
200 g kristálycukor
180 g tejföl (20%-os)
300 g búzaliszt (BL55)
6 g sütőpor
40 g pudingpor (vaníliás)
40 g pudingpor (csokoládé ízű)
40 g pudingpor (puncs ízű)
A mázhoz
300 g porcukor
1 db citrom leve
1 evőkanál víz (meleg)
A puha vajat a tojásokkal, a cukorral, és a tejföllel kikeverjük.
Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd a tésztát 3 részre osztjuk. Az egyikbe belekeverjük a csokis, a másikba a vaníliás, a harmadikba pedig a puncsos pudingport.
Egy 20*30 cm-es tepsit kivajazunk, kilisztezünk, vagy sütőpapírral kibélelünk. A három tésztát felváltva belekanalazzuk a tepsibe.
180 C fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
A máz hozzávalóit összekeverjük, és a kihűlt sütemény tetejére kenjük.
El is készült a papagáj sütemény.
A tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, a habosítás vége felé hozzáadjuk az édesítőt is. Hozzáforgatjuk a kókuszreszelék és a rizsliszt keverékét, esetleg a további íze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vizet a margarinnal, a cukorral és sóval összekeverjük, és felforraljuk közepes lángon. Ha már elolvadt a zsír és a cukor, hozzáadjuk a lisztet, és folyamatosan kevergetjük, a...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: NehézA sütőt melegítsd elő. Egy közepes, körülbelül 20x32 centis tepsit kenj ki vékonyan vajjal, és hintsd meg liszttel. A diót vágd durvára. A lisztben keverd el a sütőport, a tojásoka...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA lisztet, porcukrot, kristálycukrot, darált mandulát és a csipet sót egy tálba szitáljuk. A vaníliarudat felhasítjuk, magjait kikaparjuk. Egy közepes lábasba tesszük a vajat, hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű