4 evőkanál sütőtök püré
600 ml 2,8%-os tej
1 mokkáskanál fahéj (őrölt)
1 mokkáskanál szegfűszeg (őrölt)
2 késhegynyi gyömbér (őrölt)
4 teáskanál akácméz
100 ml kávé (erős főzet)
A sütőtökpürét (sült sütőtök botmixerrel átpürésítve) egy edénybe tesszük és hozzáöntjük a tejet.
Hozzáadjuk a fűszereket és a mézet és összefőzzük.
1 mokkáskanál fahéj (őrölt), 1 mokkáskanál szegfűszeg (őrölt), 2 késhegynyi gyömbér (őrölt), 4 teáskanál akácméz
Hozzáadjuk a kávét.
100 ml kávé (erős főzet)
Tejszínhabbal, forrón tálaljuk!
A koktélhoz erősen lehűtött, lehetőleg fagyos pezsgőt használjunk. Öntsük a baracklevet, majd a cukorszirupot egy lehűtött pezsgőspohárba.Töltsük fel pezsgővel és kavarjuk meg fin...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűTegyünk a shaker-be összezúzott jeget, 3.0 cl fehér rumot, 3.0 cl kókusz szirupot és 9.0 cl ananászlét. Összerázás után töltsük az italt egy előre behűtött pohárba.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűVízgőz fölött olvasszuk fel a nugátkrémet, keverjük bele a mézeskalács fűszerkeveréket és a tejszínt, majd hagyjuk kihűlni. Ezután adjuk hozzá az alkoholt sűrű keverés közben. Ha s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az ananászt lecsepegtetjük, a levét felfogjuk. 2. Az ananászt mixerben pépesre törjük, belekeverjük a tejet, a levet, és édesítővel édesítjük. 3. Poharakba jégkockát tes...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű