4 evőkanál sütőtök püré
600 ml 2,8%-os tej
1 mokkáskanál fahéj (őrölt)
1 mokkáskanál szegfűszeg (őrölt)
2 késhegynyi gyömbér (őrölt)
4 teáskanál akácméz
100 ml kávé (erős főzet)
A sütőtökpürét (sült sütőtök botmixerrel átpürésítve) egy edénybe tesszük és hozzáöntjük a tejet.
Hozzáadjuk a fűszereket és a mézet és összefőzzük.
1 mokkáskanál fahéj (őrölt), 1 mokkáskanál szegfűszeg (őrölt), 2 késhegynyi gyömbér (őrölt), 4 teáskanál akácméz
Hozzáadjuk a kávét.
100 ml kávé (erős főzet)
Tejszínhabbal, forrón tálaljuk!
A bodzavirágocskákat levágjuk a fejekről, a vékonyka zöld szárak maradhatnak, de a vastagoktól szabaduljunk meg. 25 dkg mézzel nagy, jól zárható befőttesüvegbe rétegezzük a virágo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTegyük a hozzávalókat egy befőttesüvegbe, keverjük össze és fedjük le. 2-3 napig minden nap keverjük meg, hogy a méz egyenletesen feloldódjon. Ezután 1-4 hét múlva leszűrjük, é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A tejet és a tejszínt összeforraljuk a cukorral és a vaníliás cukorral, külön edényben felolvasztjuk az étcsokit, azt is hozzákeverjük, az 1 ek. kakaóporral együtt, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fagyasztott görögdinnyét a citrommal és a banánnal kásásra turmixoljuk. Hidegen, citromkarikákkal tálaljuk. Fontos: csak a görögdinnyét fagyasszuk le a banánnak szobahőmérsékle...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű