1 l vörösbor
8 egész szerecsendió
3 fahéjrúd
1 teáskanál egész kardamommmag
2 evőkanál kristálycukor
♥ TÁLALÁSHOZ:
mazsola
mandulaforgács
kiskanál
A vörösbort edénybe tesszük, beleszórjuk a cukrot és a fűszereket. Felmelegítjük 75 fokra és beleteszünk egy konyhai hőmérőt.
15 percig melegítjük, de ne legyen magasabb a bor hőmérséklete, mint 78 fok, mert az alkohol párologni kezd és veszít az ital az aromájából! Leszűrjük a fűszereket és az italt kis csészékbe töltjük.
Megszórjuk mazsolával és mandulaforgáccsal, kiskanál kíséretében kínáljuk.
♥ Több, mint 100 éve készítik a hideg őszi-téli időben ezt a finom itókát Észak-Európában, és isszák a nap szinte bármely szakában. Elkészítése hasonlít a mi forralt borunkéhoz, ezt azonban forralni nem szabad, nehogy veszítsen az alkoholtartalomból... Újabban már erősebbre főzik, nem vizezik, finomabb is így. Bármilyen vörösbor jó hozzá, de minél minőségibb, annál jobb lesz a végeredmény.
Ötliteres üvegbe rakjuk a hozzávalókat, és egészen az üveg nyakáig töltünk rájuk vizet. (A citromot előbb megmossuk, félbevágjuk, kissé belenyomkodjuk a levét az üvegbe, úgy kariká...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat tegyük egy turmixgépbe, és keverjük össze alaposan, majd igyuk meg. A legjobb az, ha a reggelit helyettesítjük ezzel a tápanyagokban gazdag itallal. Nem kell aggódni...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A citromfű és a mentaleveleket leszedjük a szárról és megtisztítjuk őket. ◾️Ráöntjük a vizet, belekarikázzuk a citromot és hagyjuk egy napot állni. ◾️A nátrium-benzoátot kb. 10...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűEgy befőttes üvegben a vodkába teszem a vékonyan lehántott citrom héjakat és a fűszereket. A tetőt rácsavarom és megy a hűtőbe 1-2 hétre. A vízből és a cukorból szirupot főzök és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű