menu

Családireceptkönyv.hu

Glögg - Svéd téli ital


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 l vörösbor
8 egész szerecsendió
3 fahéjrúd
1 teáskanál egész kardamommmag
2 evőkanál kristálycukor
♥ TÁLALÁSHOZ:
mazsola
mandulaforgács
kiskanál

Elkészítés:


A vörösbort edénybe tesszük, beleszórjuk a cukrot és a fűszereket. Felmelegítjük 75 fokra és beleteszünk egy konyhai hőmérőt.
15 percig melegítjük, de ne legyen magasabb a bor hőmérséklete, mint 78 fok, mert az alkohol párologni kezd és veszít az ital az aromájából! Leszűrjük a fűszereket és az italt kis csészékbe töltjük.

Megszórjuk mazsolával és mandulaforgáccsal, kiskanál kíséretében kínáljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


♥ Több, mint 100 éve készítik a hideg őszi-téli időben ezt a finom itókát Észak-Európában, és isszák a nap szinte bármely szakában. Elkészítése hasonlít a mi forralt borunkéhoz, ezt azonban forralni nem szabad, nehogy veszítsen az alkoholtartalomból... Újabban már erősebbre főzik, nem vizezik, finomabb is így. Bármilyen vörösbor jó hozzá, de minél minőségibb, annál jobb lesz a végeredmény.

Glögg - Svéd téli ital

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Orgonaszörp
Orgonaszörp

Leszedegetjük az orgonaágról a virágokat, szűrőbe tesszük, és alaposan lemossuk, lecsepegtetjük. Közben egy edénybe öntünk egy bögre vizet és egy bögre cukrot, felforraljuk, maj...

Elkészítési idő: 1-1.5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fehér forró csokoládé
Fehér forró csokoládé

A tejben elkeverjük a mézesfűszert és a citromhéjat. Felforraljuk, majd felolvasztjuk benne a fehér csokoládét. Leszűrjük, poharakba töltjük. A tetejét felvert tejszínhabbal dís...

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: Könnyű
share
Bodza szörp
Bodza szörp

Egy hétig állni hagyjuk, de naponta többször is megkeverjük. Utána üvegekbe szűrjük, a tetejére egy kevés tartósítót szórunk, és ledugaszoljuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Citromfű szörp
Citromfű szörp

A beleteszünk egy hatalmas csokor citromfüvet egy lábasba és felöntjük vízzel. Hűtőbe tesszük és másnapig állni hagyjuk. Másnap 10-15 percig felforraljuk, majd finom szűrőn szűrjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk