Családireceptkönyv.hu

Glögg - Svéd téli ital


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 l vörösbor
8 egész szerecsendió
3 fahéjrúd
1 teáskanál egész kardamommmag
2 evőkanál kristálycukor
♥ TÁLALÁSHOZ:
mazsola
mandulaforgács
kiskanál

Elkészítés:


A vörösbort edénybe tesszük, beleszórjuk a cukrot és a fűszereket. Felmelegítjük 75 fokra és beleteszünk egy konyhai hőmérőt.
15 percig melegítjük, de ne legyen magasabb a bor hőmérséklete, mint 78 fok, mert az alkohol párologni kezd és veszít az ital az aromájából! Leszűrjük a fűszereket és az italt kis csészékbe töltjük.

Megszórjuk mazsolával és mandulaforgáccsal, kiskanál kíséretében kínáljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


♥ Több, mint 100 éve készítik a hideg őszi-téli időben ezt a finom itókát Észak-Európában, és isszák a nap szinte bármely szakában. Elkészítése hasonlít a mi forralt borunkéhoz, ezt azonban forralni nem szabad, nehogy veszítsen az alkoholtartalomból... Újabban már erősebbre főzik, nem vizezik, finomabb is így. Bármilyen vörösbor jó hozzá, de minél minőségibb, annál jobb lesz a végeredmény.

Glögg - Svéd téli ital

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kubu házilag
Kubu házilag

Az almát megpucoljuk, magházát kivágjuk, majd nagyobb szeletekre vágjuk, és rögtön citromos vízbe dobjuk, hogy ne barnuljon meg. A répát szintén megpucoljuk, majd felkarikázzuk. K...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Zsír kiöblítő ital
Zsír kiöblítő ital

Tegyük a hozzávalókat egy kancsóba lefekvés előtt és másnap fogyasszuk el. Mindneképpen bio hozzávalókat használjunk! Ha erre nincs lehetőség, alaposan mossuk meg a gyümölcsöket, m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar "Pálinkás jóreggelt!"
"Pálinkás jóreggelt!"

A tejet és a tejszínt összekeverjük, felmelegítve felhabosítjuk, a pohár szélén óvatosan belecsorgatjuk a mézet, hogy a hab ne törjön, majd a frissen főzött kávéhoz keverjük a szil...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk