1 l vörösbor
8 egész szerecsendió
3 fahéjrúd
1 teáskanál egész kardamommmag
2 evőkanál kristálycukor
♥ TÁLALÁSHOZ:
mazsola
mandulaforgács
kiskanál
A vörösbort edénybe tesszük, beleszórjuk a cukrot és a fűszereket. Felmelegítjük 75 fokra és beleteszünk egy konyhai hőmérőt.
15 percig melegítjük, de ne legyen magasabb a bor hőmérséklete, mint 78 fok, mert az alkohol párologni kezd és veszít az ital az aromájából! Leszűrjük a fűszereket és az italt kis csészékbe töltjük.
Megszórjuk mazsolával és mandulaforgáccsal, kiskanál kíséretében kínáljuk.
♥ Több, mint 100 éve készítik a hideg őszi-téli időben ezt a finom itókát Észak-Európában, és isszák a nap szinte bármely szakában. Elkészítése hasonlít a mi forralt borunkéhoz, ezt azonban forralni nem szabad, nehogy veszítsen az alkoholtartalomból... Újabban már erősebbre főzik, nem vizezik, finomabb is így. Bármilyen vörösbor jó hozzá, de minél minőségibb, annál jobb lesz a végeredmény.
A megtisztított gyümölcsöket feldaraboljuk, összeturmixoljuk.Hozzáadjuk a narancslevét, a mézet, és a joghurtot. simára turmixoljuk. A pohár aljára jeges teszünk és erre öntjük a t...
Elkészítési idő:A kipréselt szőlőlevet 1 éjszakán át hűtőszekrényben tároljuk. Ezalatt az idő alatt a must leülepszik. Másnap a tiszta lét óvatosan leöntjük róla. Nagy lángon felforraljuk, majd to...
Elkészítési idő:A tojás sárgákat habosra keverjük,a porcukorral. Majd állandó keverés mellett hozzáadjuk a tejet,majd az alkoholt. Fél rúd vaniliával ízesítjük.
Elkészítési idő: